Τα ΚΑΤΑΦΕΡΕ και μάλιστα ΕΥΚΟΛΑ στο ντέρμπι ο ΑΠΟΕΛ!

Τα ΚΑΤΑΦΕΡΕ και μάλιστα ΕΥΚΟΛΑ στο ντέρμπι ο ΑΠΟΕΛ!

Ο ΑΠΟΕΛ ήταν ο νικητής στο ντέρμπι της Λευκωσίας απέναντι στην ΕΘΑ Έγκωμης, όπου στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της ΟΠΑΠ Basket League επικράτησε στο Λευκόθεο με 85-68.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» προηγήθηκαν νωρίς στο παιχνίδι και διατήρησαν μέχρι τέλους το προβάδισμα τους, παίρνοντας μία δίκαιη νίκη. Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Τζάστιν Τζάξον με 31 πόντους (1 τρίποντο, 12 ριμπάουντ, 2 ασσίστ).

Πιο καλά ξεκίνησε στο παιχνίδι ο ΑΠΟΕΛ όπου μέχρι το 6’ ήταν μπροστά με 15-6. Έπειτα η ΕΘΑ με τρίποντο του Χιλ και δύο πόντους του Σμιθ μείωσε σε 15-11, για να απαντήσει ο ΑΠΟΕΛ με έξι πόντους έως το 8:30 (τρίποντο ο Βον, δύο ο Γκράντ, ένα ο Τζάξον) φέρνοντας την διαφορά στους δέκα (21-11). Με την ολοκλήρωση της περιόδου οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά με 23-13.

Η ΕΘΑ ξεκίνησε πιο καλά την Β’ περίοδο και μέχρι το 11:30 μείωσε στους πέντε την διαφορά (25-20). Ακολούθως ο ΑΠΟΕΛ με ένα σερί έξι πόντων (τέσσερις ο Πέτερσον, δύο ο Τζάξον) έφερε το σκορ στο 31-20, με την ΕΘΑ να απαντάει με τέσσερις πόντους από τους Παναγιώτου-Τομάς, μειώνοντας σε 31-24.Μέχρι το 17’ το σκορ ήταν στο 40-29, ενώ με την ολοκλήρωση του ημιχρόνου ο ΑΠΟΕΛ ήταν μπροστά με 46-36.

Ο ΑΠΟΕΛ μπήκε πιο δυναμικά στο τρίτο δεκάλεπτο και μέχρι το 22:30 έφερε την διαφορά στους δεκαπέντε (53-38). Στην συνέχεια η ΕΘΑ ήταν βελτιωμένη και μείωσε μέχρι το 24’ την διαφορά στους εννέα (56-47), ενώ έως το 27’ οι «γαλαζοκίτρινοι» ήταν μπροστά με 62-51. Με το τέλος της περιόδου ο ΑΠΟΕΛ έφερε την διαφορά ξανά στους δεκαπέντε (68-53).

Με λέι απ του Πυρίλλη ξεκίνησε την Δ’ περίοδο η ΕΘΑ (68-55), με τον ΑΠΟΕΛ να απαντά με τέσσερις πόντους από τους Τάξον-Βον (72-55). Έως το 34:30 το σκορ ήταν στο 75-61, ενώ ακολούθησε ένα σερί οκτώ πόντων για τον ΑΠΟΕΛ μέχρι το 37’ που έφερε το σκορ στο 83-61. Με την ολοκλήρωση της αναμέτρησης οι «γαλαζοκίτρινοι» πήραν την νίκη με τελικό σκορ 85-68.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-13, 46-36, 68-53, 85-68

ΑΠΟΕΛ (Αντώνης Κωνσταντινίδης)

Ο’Μπράιαν 19 (3), Ζντράβιτς 2, Βον 14 (2), Τζάξον 31 (1), Γκραντ 8 (1), Λοϊζίδης 2, Παναγιώτου, Εύζωνας, Πέτερσον 7, Γιανναράς 2.

ΕΘΑ Έγκωμης (Χάντι Ελ Χατζ)

Παναγιώτου 8, Τόμας 9, Παρκς 8 (1), Φλέμινγκ 6 (2), Χιλ 9 (3), Παπάμιχαηλ 11 (1), Χρίστου, Πυρίλλης 4, Κάσινος 5 (1), Πουλλίτας, Ιγκνατόφσκι, Σμιθ 8.

Από την ιστοσελίδα της ΚΟΚ

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βουλευτικές σε τεντωμένο σχοινί: Ρευστότητα, πολυκομματισμός και η μάχη μέχρι το νήμα-Πολιτικό σκηνικό σε διαρκή αναδιαμόρφωση

Βουλευτικές σε τεντωμένο σχοινί: Ρευστότητα, πολυκομματισμός και η μάχη μέχρι το νήμα-Πολιτικό σκηνικό σε διαρκή αναδιαμόρφωση

Η προεκλογική περίοδος για τις βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου στην Κύπρος εξελίσσεται σε μια από τις πιο απρόβλεπτες των τελευταίων ετών. Το πολιτικό σύστημα δείχνει να μεταβαίνει σε μια νέα φάση, όπου η σταθερότητα των προηγούμενων δεκαετιών δίνει τη θέση της σε έντονη ρευστότητα και αυξημένο ανταγωνισμό.

BEST OF TOTHEMAONLINE