Η ΙΚΕΑ γιορτάζει τη σουηδική γιορτή της Santa Lucia

Η ΙΚΕΑ γιορτάζει τη σουηδική γιορτή της Santa Lucia

Κάθε χρόνο σε όλες τις Σκανδιναβικές χώρες γιορτάζεται η μνήμη της Santa Lucia, που σύμφωνα με τη σκανδιναβική παράδοση είναι η γιορτή του φωτός.

Η γιορτή περιλαμβάνει μια πομπή από παιδιά, που τραγουδούν διάφορα εορταστικά τραγούδια, συμπεριλαμβανόμενου και του τραγουδιού της Santa Lucia, του οποίου οι στίχοι περιγράφουν τον τρόπο με τον οποίο το φως της νίκησε το σκοτάδι και έφερε την ελπίδα. Το κορίτσι που ηγείται της πομπής συμβολίζει τη Santa Lucia και φοράει ένα μακρύ, λευκό φόρεμα και ένα στεφάνι με κεριά στο κεφάλι. Ακολουθείται από παιδιά που κρατάνε αναμμένα κεριά στα χέρια τους και φοράνε παρόμοιες γιορτινές φορεσιές. Παράλληλα, η μέρα αυτή σηματοδοτεί την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης μέχρι τα Χριστούγεννα. Η γιορτή της Santa Lucia αποτελεί μια από τις κύριες πολιτιστικές παραδόσεις της Σουηδίας, αφού θεωρείται ότι φέρνει την ελπίδα, το φως και την πίστη ότι κάτι καλό θα ακολουθήσει.

Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, στις 18:00, η ΙΚΕΑ προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να ζήσουν από κοντά την εμπειρία του εορτασμού της Santa Lucia και στη συνέχεια να απολαύσουν χριστουγεννιάτικα εδέσματα και ποτά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα εξέλιξη στο Κυπριακό: Θετικό πρόσημο Γκουτέρες στις νέες ιδέες Χριστοδουλίδη – Στο τραπέζι τριμερής στη Νέα Υόρκη

Νέα εξέλιξη στο Κυπριακό: Θετικό πρόσημο Γκουτέρες στις νέες ιδέες Χριστοδουλίδη – Στο τραπέζι τριμερής στη Νέα Υόρκη

Ο Γενικός Γραμματέας των ΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, εξετάζει το ενδεχόμενο πραγματοποίησης τριμερούς συνάντησης στη Νέα Υόρκη, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης μετά τη συνάντησή τους, ενώ την ίδια ώρα εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του ΓΓ στις νέες ιδέες της ελληνοκυπριακής πλευράς.

BEST OF TOTHEMAONLINE