Έτοιμοι να συνεχίσουν επ` αόριστον την απεργία τους δηλώνουν οι εργαζόμενοι της Εταιρείας Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού (ΕΜΕΛ), οι οποίοι επαναλαμβάνουν πως η αδυναμία της εταιρείας να καταβάλει το μισθό Νοεμβρίου, ήταν απλά η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Οι απεργοί συγκεντρώθηκαν το πρωί της Δευτέρας 03/12 στο σταθμό μετεπιβίβασης, στο παλιό νοσοκομείο Λεμεσού, ενώ εντός της ημέρας και ανάλογα με τις εξελίξεις, θα αποφασίσουν κατά πόσο θα συνεχιστεί ή όχι η επ` αόριστον απεργία τους.
Όπως δήλωσε ο Επαρχιακός Γραμματέας του Σωματείου Μεταφορών ΣΕΚ Λεμεσού, Γιάννης Τσουρής, "για άλλη μια φορά, περίπου 300 εργαζόμενοι ταλαιπωρούνται με τη μη καταβολή της μισθοδοσίας τους και ταλαιπωρούμε και το επιβατικό κοινό της επαρχίας μας".
Δυστυχώς, συνέχισε, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να διεκδικούμε δυναμικά το αυτονόητο, που είναι η καταβολή του μισθού, σε μια συζήτηση η οποία γίνεται χωρίς εμάς, σε επίπεδο Υπουργείου Μεταφορών και εταιρειών.
Όπως ανέφερε ο κ.Τσουρής "το πώς ερμηνεύονται κάποιες συμφωνίες που έχουν γίνει στο επίπεδο του Υπουργείου και εταιρειών, είναι κάτι που μας αφήνει εντελώς εκτός καθώς, ως εργαζόμενοι, το μόνο για το οποίο συζητάμε είναι τους όρους εργοδότησής μας και την απρόσκοπτη καταβολή του ιερού δικαιώματος της μισθοδοσίας μας".
Ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι "για να πειστεί αυτός ο κόσμος να άρει τα απεργιακά μέτρα, δεν θα πρέπει μόνο να πάρει μια υπόσχεση ή να του καταβληθεί ο μισθός του Νοέμβρη, αλλά να είναι σίγουρος ότι για τους επόμενους είκοσι μήνες που διαρκεί η σύμβαση της εταιρείας με το κράτος, δεν θα κληθεί ξανά να αναγκαστεί να διεκδικήσει με απεργιακά μέτρα τα αυτονόητα".
"Θέλουμε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη καταβολή της μισθοδοσίας τουλάχιστον για τους επόμενους μήνες, μέχρι το 2020, όπου και αυτές οι εταιρείες έχουν διάρκεια ζωής", συμπλήρωσε.
Από την πλευρά του, ο Επαρχιακός Γραμματέας της Συντεχνίας Μεταφορών ΠΕΟ Λεμεσού, Χρίστος Χριστοφή, δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να κατέλθουν σε απεργία, τονίζοντας πως "δεν είναι μόνο η καταβολή της μισθοδοσίας για τον Νοέμβρη, αλλά είναι και η εκκρεμότητα που έχουμε από το 2016, όσον αφορά τη συλλογική σύμβαση για τις επιστροφές, οι οποίες πρέπει να γίνουν στους εργαζομένους".
"Με αυτά τα δεδομένα υποχρεωνόμαστε για μια ακόμα φορά να προχωρήσουμε στα απεργιακά μέτρα και κατά τη διάρκεια της ημέρας θα αποφασίσουμε αν θα κλιμακώσουμε τα μέτρα, ανάλογα με τις εξελίξεις και ανάλογα με τη διάθεση του Υπουργείου Μεταφορών να παρέμβει για να λύσει το πρόβλημα", συμπλήρωσε.
Σε αντίθετη περίπτωση, υπέδειξε, "είμαστε υποχρεωμένοι, μέσα από τη Συνέλευση, να αποφασίσουμε για κλιμάκωση των μέτρων" και εξήγησε πως "μιλάμε για επ’ αόριστο απεργία γιατί προηγήθηκαν από τον περασμένο Φεβρουάριο, 24ωρη και 48ωρη απεργία και ήμασταν πάλι ένα βήμα πριν από την επ’ αόριστο απεργία, αλλά ήρθαν αυτές οι εξελίξεις για διαιτησία, τέλειωσαν και αυτές και πάλι είμαστε στον ίδιο παρονομαστή".
Από την απεργία των εργαζομένων της ΕΜΕΛ και την μη πραγματοποίηση δρομολογίων των λεωφορείων της εταιρείας επηρεάζονται χιλιάδες πολίτες, μεταξύ αυτών και πολλοί μαθητές.
Από ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Σκαρφάλωσε στην ταράτσα οικίας και…έκλεψε τον θερμοσίφωνα - Συνελήφθη 34χρονος
• Διανομέας τσέπωσε τις εισπράξεις και έγινε καπνός - Καταζητείται από την Αστυνομία
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις