ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΣΠΕ: Ξεκίνησε η ετοιμασία του πορίσματος - Οι επόμενες καταθέσεις

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΣΠΕ: Ξεκίνησε η ετοιμασία του πορίσματος - Οι επόμενες καταθέσεις

Τρεις καταθέσεις τη Δευτέρα (3/12) στην Ερευνητική Επιτροπή για τον Συνεργατισμό.

Τρεις καταθέσεις θα λάβει τη Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου, η Ερευνητική Επιτροπή για την κατάρρευση του Συνεργατισμού, η οποία πλέον μετά και την τελευταία κατάθεση του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη στις 22 Νοεμβρίου έχει ολοκληρώσει ένα μεγάλο μέρος των ακροάσεων ενώπιον της.

Ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής βρέθηκαν 73 μάρτυρες, των οποίων η κατάθεση άρχισε την 3η Αυγούστου 2018, και πλέον η Επιτροπή άρχισε την ετοιμασία του προσχεδίου του πορίσματος της, το οποίο αναμένεται να είναι πολυσέλιδο.

Συγκεκριμένα, στις 9.00 το πρωί της Δευτέρας (3/12) θα καταθέσει ο Σταύρος Ιακώβου, εκτελών χρέη Γενικού Διευθυντή της Κυπριακής Εταιρείας Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων (ΚΕΔΙΠΕΣ). Στις 10.30 ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής θα βρεθεί ο Βαρνάβας Κουρουνάς, Ανώτερος Εκτελεστικός Διευθυντής της Altamira Asset Management (Cyprus).

Τέλος, στις 12.30 θα καταθέσει ο Δημήτρης Φιλιππίδης, πρώην Διευθυντής Διαχείρισης Ακινήτων και Επενδύσεων της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας.

Σταύρος Ιακώβου και Βαρνάβας Κουρουνάς έχουν ήδη παρουσιαστεί δύο φορές ενώπιον της Ερευνητικής.

Στην νέα του κατάθεση ο κ. Ιακώβου θα καταθέσει ως ΓΔ της ΚΕΔΙΠΕΣ, αφού όπως έχει διευκρινίσει η Επιτροπή, στους όρους εντολής της της περιλαμβάνεται και η Συνεργατική Εταιρεία Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων (ΣΕΔΙΠΕΣ) η διάδοχος οντότητα της ΣΚΤ και η θυγατρική της ΚΕΔΙΠΕΣ.

Εξάλλου, η Ερευνητική έχει ορίσει και νέα ακρόαση για τις 17 Δεκεμβρίου κατά την οποία ενδεχομένως να κληθεί εκ νέου ο Υπουργός Οικονομικών, «υπό το φως των πληροφοριών και των εγγραφών που θα ληφθούν από τις ευρωπαϊκές εποπτικές αρχές».

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Θέλω να ταφώ στο χώμα, σε απλό τάφο» - Η διαθήκη του Πάπα Φραγκίσκου και οι τελευταίες επιθυμίες του για την κηδεία

«Θέλω να ταφώ στο χώμα, σε απλό τάφο» - Η διαθήκη του Πάπα Φραγκίσκου και οι τελευταίες επιθυμίες του για την κηδεία

Έτοιμος για την ημέρα που θα πέθαινε ήταν από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το βαρύ αξίωμα ήταν ο Πάπας Φραγκίσκος που είχε περιγράψει -και δημόσια- πού και πώς ήθελε να γίνει η κηδεία του, που θα γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο - από την Τετάρτη θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE