Σηκώνουν χειρόφρενο οι οδηγοί λεωφορείων στην Πάφο - Επηρεάζονται μαθητές

Σηκώνουν χειρόφρενο οι οδηγοί λεωφορείων στην Πάφο - Επηρεάζονται μαθητές

Νέα ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό αναμένεται την Δευτέρα (3/12), στην Πάφο από την στάση εργασίας των οδηγών του ΟΣΥΠΑ.

Από την αυριανή επ’ αόριστον απεργία ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Χρίστος Ευαγγέλου εκπρόσωπος των οδηγών του Οργανισμού Συγκοινωνιών Πάφου αναμένεται να επηρεαστούν 5.000 μαθητές και γύρω στις 3.500 χιλιάδες επιβατικό κοινό.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΥΠΑ καταγγέλλουν είπε ο κ. Ευαγγέλου ότι η καταβολή των μισθών τους καθυστερεί εξαιτίας της μη καταβολής της κυβερνητικής οικονομικής συνεισφοράς προς την εταιρεία.

Επεσήμανε δε πως ως έχει η κατάσταση θα καθυστερήσει η καταβολή του Νοέμβριου μήνα, του Δεκεμβρίου και ο 13ος μισθός τους.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΟΣΥΠΑ Γιώργος Ιωαννίδης σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ υποστήριξε πως «εδώ και οκτώ έτη, από την ημέρα που ξεκίνησαν οι συμβάσεις, παραβιάζεται και καταστρατηγείται η δική τους σύμβαση από πλευράς Υπουργείου Μεταφορών».

Ανέφερε πως «είναι η 6η Υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων που δεν μπόρεσε να επιλύσει τα προβλήματα των συγκοινωνιών» προσθέτοντας πως «κάποια άτομα, ετσιθελικά, ερμηνεύουν την σύμβαση και την επιβάλουν».

Ο κ. Ιωαννίδης διερωτήθηκε επίσης «πως μπορεί να έρχεται το Υπουργείο μετά από 8 έτη και να επικαλείται ότι προχώρησε σε υπερπληρωμές προς τις εταιρείες συγκοινωνιών» σημειώνοντας πως είναι αδιανόητο σε όλες τις εταιρείες να έχει γίνει λάθος.

Εμείς, είπε, «στείλαμε επιστολή στην Υπουργό Μεταφορών ενώ για το επίμαχο θέμα έγιναν και πολλές συναντήσεις χωρίς κανένα αποτέλεσμα», υποστηρίζοντας πως «από το 2017 το Υπουργείο μας έδωσε το ένα τέταρτο των χρημάτων που έπρεπε να μας δώσει και το 2018 μας πλήρωσε για δύο μήνες και τίποτε άλλο».

Εξαιτίας της κατάστασης πρόσθεσε η εταιρεία αδυνατεί να καταβάλει τον 11ο και 12ο μήνα αλλά και τον 13ο μισθό.

Είπε ακόμη πως έγκαιρα από τις 13 του περασμένου μήνα απέστειλε σχετική επιστολή στην αρμόδια Υπουργό προκειμένου να έχουν ενημέρωση χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να υπάρχει απάντηση.

Αναφορικά με την Επιτροπή Κρίσεως που διορίστηκε επί του θέματος ο Πρόεδρος του ΟΣΥΠΑ είπε ότι είναι ετεροβαρής, δηλώνοντας πως δεν γίνεται μέχρι σήμερα να μην γνωρίζεις ποιο είναι το κέρδος σου ως εταιρεία.

Πρόσθεσε τέλος, πως ο ίδιος ως εταιρεία έκανε οικονομία στο κράτος «πέραν των €30 εκατομμυρίων».

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Κανένα ίχνος αποκλιμάκωσης στη σύγκρουση - Επιθέσεις του Ιράν σε Χάιφα και Τελ Αβίβ

Live: Κανένα ίχνος αποκλιμάκωσης στη σύγκρουση - Επιθέσεις του Ιράν σε Χάιφα και Τελ Αβίβ

Κλιμακώνεται η σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν. Τελ Αβίβ και Τεχεράνη ανταλλάσσουν επιθέσεις. Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι οι ιρανικές επιθέσεις έχουν σκοτώσει 13 ανθρώπους και έχουν προκαλέσει τον τραυματισμό άλλων 380, ωστόσο σε αυτόν τον αριθμό δεν έχουν προστεθεί οι τραυματίες από τα πλήγματα που έγιναν το βράδυ της Κυριακής. Τουλάχιστον 224 είναι οι νεκροί και 1.277 οι τραυματίες στο Ιράν από τις ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με το ιρανικό υπουργείο Υγείας. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 20 παιδιά. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE