Στους δρόμους και πάλι η Αστυνομία - Ανακοινώθηκε νέα εκστρατεία- Τι θα ελέγχει

Στους δρόμους και πάλι η Αστυνομία - Ανακοινώθηκε νέα εκστρατεία- Τι θα ελέγχει

Αρχίζει τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι και της 9 του ίδιου μήνα, η 8η για φέτος Παγκύπρια εκστρατεία για αντιμετώπιση του φαινομένου της οδήγησης υπό  την επήρεια αλκοόλης.


Σημειώνεται, ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ποσοστό 25 % περίπου, όλων των οδικών θανάτων, οφείλεται στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης. Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, έστω και σε χαμηλά επίπεδα, αυξάνει τον κίνδυνο εμπλοκής σε οδική σύγκρουση, δεδομένου, ότι μεγαλώνει τον χρόνο αντίδρασης του οδηγού και μειώνει την εγρήγορση, τη συγκέντρωση και την οπτική οξύτητα.

Επίσης, συντελεί στην έλλειψη ορθής κρίσης και σε υπερβολική αυτοπεποίθηση, με την πιθανότητα επίδειξης και άλλης επικίνδυνης συμπεριφοράς, όπως η υπερβολική ταχύτητα και η μη χρήση ζώνης ασφαλείας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος: Εκτός ατζέντας της Συνόδου ο Τυχικός – «Δεν υπάρχει καν σκέψη παύσης»

Ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος: Εκτός ατζέντας της Συνόδου ο Τυχικός – «Δεν υπάρχει καν σκέψη παύσης»

Σαφές μήνυμα ότι το θέμα του Επισκόπου Τυχικού δεν θα απασχολήσει την επόμενη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου στις 23 Ιουνίου έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος, απορρίπτοντας παράλληλα τα περί άδικης δίκης που προβάλλουν υποστηρικτές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE