Ερντογάν: Να μεταφερθούν στην Τουρκία οι ύποπτοι για τη δολοφονία Κασόγκι

Ερντογάν: Να μεταφερθούν στην Τουρκία οι ύποπτοι για τη δολοφονία Κασόγκι

 «Η Τουρκία δεν έχει καμία πρόθεση να βλάψει τη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για να ζητήσει τη μεταφορά στην Τουρκία Σαουδαράβων υπόπτων για τη δολοφονία στην Κωνσταντινούπολη του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, στη σύνοδο κορυφής της G20 στο Μπουένος Άιρες, ο Ερντογάν δήλωσε ότι ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, είχε στείλει τον γενικό του εισαγγελέα στην Τουρκία για να διερευνήσει τη δολοφονία Κασόγκι αλλά δεν είχε μοιραστεί πληροφορίες με την Άγκυρα.

Ο Ερντογάν είπε ότι «δεν είναι δυνατόν να δεχτεί» τα σχόλια του πρίγκιπα διαδόχου για τη δολοφονία του Κασόγκι και ότι απέρριψε τη δήλωση του πρίγκιπα διαδόχου, σύμφωνα με την οποία κανείς δεν μπορεί να κατηγορηθεί για τη δολοφονία του Κασόγκι πριν αποδειχθεί το έγκλημα.

«Ουδέποτε είδαμε την υπόθεση Κασόγκι ως ένα πολιτικό θέμα. Για την Τουρκία, το περιστατικό αυτό είναι και θα παραμείνει μια στυγερή δολοφονία», είπε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Τουρκία έχει αποδείξεις που τεκμηριώνουν ότι ο Κασόγκι, δημοσιογράφος της Washington Post και επικριτής του ντε φάκτο κυβερνήτη της Σαουδικής Αραβίας, δολοφονήθηκε μέσα σε επτάμισι λεπτά, δήλωσε ο Ερντογάν. Πρόσθεσε ότι η Άγκυρα έχει μοιραστεί αυτά τα στοιχεία με όλες τις χώρες που της το ζήτησαν, ανάμεσά τους οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία, η Γερμανία και η Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, μόνο ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, εξέτασε το θέμα κατά τη διάρκεια της συνάντησης των ηγετών και ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν έδωσε μια «δύσκολα πιστευτή εξήγηση» για τον ρόλο της χώρας του στην υπόθεση.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε επίσης, πως παρότι η Τουρκία δεν θέλει να βλάψει τη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας, η δολοφονία Κασόγκι αποτέλεσε μια δοκιμασία όχι μόνο για τη χώρα του, αλλά για όλο τον κόσμο. «Η επίλυση της δολοφονίας θα είναι επίσης προς το συμφέρον της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας», τόνισε ο Ερντογάν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανασχηματισμός με πολιτικά μηνύματα; Τα σενάρια για ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και οι ισορροπίες που καλείται να διαχειριστεί ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ανασχηματισμός με πολιτικά μηνύματα; Τα σενάρια για ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και οι ισορροπίες που καλείται να διαχειριστεί ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Η συζήτηση για τον επικείμενο ανασχηματισμό, αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη ένταση στους πολιτικούς διαδρόμους, τις τελευταίες ημέρες. Παρά το γεγονός ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, επιχείρησε μέσω της συνέντευξής του στην εφημερίδα «Καθημερινή» να υποβαθμίσει το θέμα, οι πληροφορίες, οι εκτιμήσεις και οι πολιτικές αναγνώσεις συνεχίζουν να τροφοδοτούν, ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον παρασκήνιο.

BEST OF TOTHEMAONLINE