Αναγκαστική προσγείωση για το αεροσκάφος της Μέρκελ

Αναγκαστική προσγείωση για το αεροσκάφος της Μέρκελ

Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Κολωνίας πραγματοποίησε το βράδυ της Πέμπτης το κυβερνητικό αεροσκάφος που μετέφερε από το Βερολίνο στο Μπουένος Άιρες –για την σύνοδο των G-20- την Καγκελάριο Μέρκελ, την οποία και συνόδευε και ο Υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς.

Πρόκειται για αεροσκάφος τύπου Αίρμπας της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας, με την ονομασία Κόνραντ Αντενάουερ, το οποίο και χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις της η Καγκελάριος.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το αεροσκάφος απογειώθηκε κανονικά από το Βερολίνο, όμως μετά από μια ώρα πτήσης –και ενώ βρίσκονταν πάνω από την Ολλανδία- παρουσίασε προβλήματα στα ηλεκτρονικά του συστήματα.

Έτσι ο κυβερνήτης του αποφάσισε να διακόψει την πτήση και να προσγειώσει έκτακτα το αεροσκάφος στο αεροδρόμιο της Κολωνίας.

Η προσγείωση πραγματοποιήθηκε δίχως περαιτέρω προβλήματα, ενώ στο αεροδρόμιο είχαν παρθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Η Καγκελάριος παρέμεινε στο αεροδρόμιο της Κολωνίας, μέχρι να την παραλάβει εφεδρικό αεροσκάφος.

Να σημειωθεί πως η πτήση προς το Μπουένος Άιρες από το Βερολίνο διαρκεί δεκαπέντε ώρες.


Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ξεκαθαρίζει το τοπίο για το καλώδιο ο ΠτΔ - «Δεν υπάρχει καμία κρίση, φυσικά και θα γίνει»

Ξεκαθαρίζει το τοπίο για το καλώδιο ο ΠτΔ - «Δεν υπάρχει καμία κρίση, φυσικά και θα γίνει»

«Φυσικά θα γίνει το καλώδιο και φυσικά προς αυτήν την κατεύθυνση εργαζόμαστε. Η επιθυμία της Κυπριακής Δημοκρατίας και η επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης - και μεταφέρω εδώ και από τη συζήτηση μου με τον Έλληνα Πρωθυπουργό - είναι φυσικά να γίνει αυτή η ηλεκτρική διασύνδεση», δηλώνει ο Νίκος Χριστοδουλίδης σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα huffingtonpost.gr.