Καναδάς: Κυρώσεις σε βάρος 17 Σαουδαράβων υπηκόων για τη δολοφονία Κασόγκι

Καναδάς: Κυρώσεις σε βάρος 17 Σαουδαράβων υπηκόων για τη δολοφονία Κασόγκι

Ο Καναδάς ανακοίνωσε την Πέμπτη 29/11 την επιβολή στοχευμένων κυρώσεων εναντίον 17 υπηκόων της Σαουδικής Αραβίας, τους οποίους θεωρεί ότι εμπλέκονται στη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι.

Η καναδική κυβέρνηση εκτιμά ότι τα εν λόγω άτομα ευθύνονται ή είναι συνεργοί στον φόνο του Σαουδάραβα δημοσιογράφου.

Οι κυρώσεις αφορούν πάγωμα περιουσιακών στοιχείων στον Καναδά και αποκλεισμό εισόδου στη χώρα υπογράμμισε στην ανακοίνωσή της η υπουργός Εξωτερικών του Καναδά, η Κρίστια Φρίλαντ.

Η δολοφονία Κασόγκι είναι «αποτρόπαιη» και «αντιπροσωπεύει μια αδίστακτη επίθεση στην ελευθερία της έκφρασης όλων των ανθρώπων», πρόσθεσε η υπουργός.

Οι εξηγήσεις που έχει δώσει μέχρι σήμερα η Σαουδική Αραβία έχουν «έλλειψη συνέπειας και αξιοπιστίας» και ο Καναδάς θα συνεχίσει να ζητά μια «διαφανή και ενδελεχή» αναφορά των συνθηκών που περιβάλουν την δολοφονία, σημειώνεται.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ στο Bloomberg: «Η Κύπρος δεν εμπλέκεται στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή με κανέναν τρόπο»

ΠτΔ στο Bloomberg: «Η Κύπρος δεν εμπλέκεται στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή με κανέναν τρόπο»

Στη σημασία της αποκλιμάκωσης της κρίσης στη Μέση Ανατολή αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας, σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV, την ανάγκη για συντονισμό της ΕΕ, χωρών της περιοχής αλλά και των ΗΠΑ για να επιτευχθεί διά της διπλωματικής οδού κατάπαυση του πυρός. Αν δεν υπάρξει αποκλιμάκωση, οι συνέπειες θα είναι σοβαρές, είπε, προτείνοντας, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία ενός «συνασπισμού προθύμων» για να παρουσιαστεί ένα σχέδιο αποκλιμάκωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE