Καναδάς: Κυρώσεις σε βάρος 17 Σαουδαράβων υπηκόων για τη δολοφονία Κασόγκι

Καναδάς: Κυρώσεις σε βάρος 17 Σαουδαράβων υπηκόων για τη δολοφονία Κασόγκι

Ο Καναδάς ανακοίνωσε την Πέμπτη 29/11 την επιβολή στοχευμένων κυρώσεων εναντίον 17 υπηκόων της Σαουδικής Αραβίας, τους οποίους θεωρεί ότι εμπλέκονται στη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι.

Η καναδική κυβέρνηση εκτιμά ότι τα εν λόγω άτομα ευθύνονται ή είναι συνεργοί στον φόνο του Σαουδάραβα δημοσιογράφου.

Οι κυρώσεις αφορούν πάγωμα περιουσιακών στοιχείων στον Καναδά και αποκλεισμό εισόδου στη χώρα υπογράμμισε στην ανακοίνωσή της η υπουργός Εξωτερικών του Καναδά, η Κρίστια Φρίλαντ.

Η δολοφονία Κασόγκι είναι «αποτρόπαιη» και «αντιπροσωπεύει μια αδίστακτη επίθεση στην ελευθερία της έκφρασης όλων των ανθρώπων», πρόσθεσε η υπουργός.

Οι εξηγήσεις που έχει δώσει μέχρι σήμερα η Σαουδική Αραβία έχουν «έλλειψη συνέπειας και αξιοπιστίας» και ο Καναδάς θα συνεχίσει να ζητά μια «διαφανή και ενδελεχή» αναφορά των συνθηκών που περιβάλουν την δολοφονία, σημειώνεται.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Διπλωματική νίκη για τη χώρα μας: Μετά από απαίτηση της κυπριακής Κυβέρνησης παραιτήθηκε ο Αφζάλ Καν – Επισκέφθηκε παράνομα τα κατεχόμενα

Διπλωματική νίκη για τη χώρα μας: Μετά από απαίτηση της κυπριακής Κυβέρνησης παραιτήθηκε ο Αφζάλ Καν – Επισκέφθηκε παράνομα τα κατεχόμενα

Ο βουλευτής του Εργατικού Κόμματος Αφζάλ Καν παραιτήθηκε από τη θέση του εμπορικού απεσταλμένου του Ηνωμένου Βασιλείου στην Τουρκία, μετά από κριτική που δέχτηκε για την επίσκεψή του την περασμένη εβδομάδα στα κατεχόμενα, στην Κύπρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE