Καναδάς: Κυρώσεις σε βάρος 17 Σαουδαράβων υπηκόων για τη δολοφονία Κασόγκι

Καναδάς: Κυρώσεις σε βάρος 17 Σαουδαράβων υπηκόων για τη δολοφονία Κασόγκι

Ο Καναδάς ανακοίνωσε την Πέμπτη 29/11 την επιβολή στοχευμένων κυρώσεων εναντίον 17 υπηκόων της Σαουδικής Αραβίας, τους οποίους θεωρεί ότι εμπλέκονται στη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι.

Η καναδική κυβέρνηση εκτιμά ότι τα εν λόγω άτομα ευθύνονται ή είναι συνεργοί στον φόνο του Σαουδάραβα δημοσιογράφου.

Οι κυρώσεις αφορούν πάγωμα περιουσιακών στοιχείων στον Καναδά και αποκλεισμό εισόδου στη χώρα υπογράμμισε στην ανακοίνωσή της η υπουργός Εξωτερικών του Καναδά, η Κρίστια Φρίλαντ.

Η δολοφονία Κασόγκι είναι «αποτρόπαιη» και «αντιπροσωπεύει μια αδίστακτη επίθεση στην ελευθερία της έκφρασης όλων των ανθρώπων», πρόσθεσε η υπουργός.

Οι εξηγήσεις που έχει δώσει μέχρι σήμερα η Σαουδική Αραβία έχουν «έλλειψη συνέπειας και αξιοπιστίας» και ο Καναδάς θα συνεχίσει να ζητά μια «διαφανή και ενδελεχή» αναφορά των συνθηκών που περιβάλουν την δολοφονία, σημειώνεται.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Η Γενεύη δεν θα είναι το τέλος του δρόμου για το κυπριακό- Πανέτοιμη η Λευκωσία για όλα τα σενάρια- Τηλεφωνική επικοινωνία Χριστοδουλίδη, με τον ΓΓ των ΗΕ

Η Γενεύη δεν θα είναι το τέλος του δρόμου για το κυπριακό- Πανέτοιμη η Λευκωσία για όλα τα σενάρια- Τηλεφωνική επικοινωνία Χριστοδουλίδη, με τον ΓΓ των ΗΕ

Τη θέση ότι η Λευκωσία είναι πανέτοιμη για όλα τα σενάρια, για όλες τις ενδεχόμενες και μη εκπλήξεις εξέφρασε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στα πλαίσια της διακαναλικής συνέντευξης που παραχώρησε το βράδυ της Τετάρτης, στους πέντε μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς.

BEST OF TOTHEMAONLINE