Λαβρόφ: «Η αποχώρηση ΗΠΑ από τη συμφωνία INF ένα ιδιαίτερα απρόσεχτο βήμα»

Λαβρόφ: «Η αποχώρηση ΗΠΑ από τη συμφωνία INF ένα ιδιαίτερα απρόσεχτο βήμα»

Η προγραμματισμένη αποχώρηση των ΗΠΑ από το πλαίσιο εφαρμογής της Συμφωνίας για τις Πυρηνικές Δυνάμεις Μέσου Βεληνεκούς (INF) με την Ρωσία, θα είναι "ένα ιδιαίτερα απρόσεχτο βήμα," δήλωσε το Σάββατο 24/11 ο Ρώσος υπουργός των Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

"Έχουμε εκφράσει αρκετές φορές την θέση μας για την πρόθεση των ΗΠΑ [να εξέλθουν από την συμφωνία INF]. Νομίζουμε ότι θα είναι ένα ιδιαίτερα απρόσεχτο βήμα," δήλωσε ο Λαβρόφ στην διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου με τον Πορτογάλο ομόλογό του Αουγκούστο Σάντος Σίλβα στην Λισαβόνα, προσθέτοντας ότι η Ρωσία ενδιαφέρονταν για την διατήρηση της συμφωνίας.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τι συζητήθηκε στο τετ α τετ Χριστοδουλίδη – Έρχιουρμαν για ΜΟΕ και εκκρεμή ζητήματα

Τι συζητήθηκε στο τετ α τετ Χριστοδουλίδη – Έρχιουρμαν για ΜΟΕ και εκκρεμή ζητήματα

Παρά το τεταμένο κλίμα, τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης συνεχίζουν να διατηρούν ζωντανό τον διάλογο μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων. Στο σημερινό τετ α τετ δόθηκαν κατευθυντήριες γραμμές στους διαπραγματευτές για τα ΜΟΕ και κυρίως για τα οδοφράγματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE