ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκαθαρίζει τη θέση της για δημιουργία νευρολογικής κλινικής η ΠΑΣΕΣΙ

Ξεκαθαρίζει τη θέση της για δημιουργία νευρολογικής κλινικής η ΠΑΣΕΣΙ

Λανθασμένη η δημιουργία αισθήματος ανασφάλειας στους ασθενείς ότι κινδυνεύουν από την έλλειψη νευρολογικής κλινικής, αναφέρει σε ανακοίνωση η Παγκύπρια Συντεχνία Εκτάκτων και Συμβασιούχων Ιατρών ΠΑΣΕΣΙ.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε για να ξεκαθαρίσει όπως αναφέρει τη θέση της, η Συντεχνία αναφέρεται στη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου στις 20 Νοεμβρίου.

"Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι, καθώς δεν υπάρχει αντίστοιχο προηγούμενο αλλά ούτε και νομικό πλαίσιο που να διέπει τη λειτουργία κλινικών υπό τη διεύθυνση πανεπιστημιακών, αναμένουμε να κληθούμε από το υπουργείο Υγείας προς υπογραφή συμφωνίας τόσο για το συγκεκριμένο όσο και για έτερα θέματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα με βάση τη συμφωνία του προεδρικού, τον Ιούλιο του 2017", αναφέρει.

Επίσης διαψεύδει δημοσιεύματα ότι χαιρέτισε τη δημιουργία της Νευρολογικής Κλινικής, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι αναγκαία η άμεση λειτουργία της.

"Όσο βέβαια λανθασμένη είναι η μη ύπαρξη Νευρολογικής Κλινικής τόσα χρόνια, άλλο τόσο λανθασμένη είναι και η δημιουργία αισθήματος ανασφάλειας στους ασθενείς ότι κινδυνεύουν από την έλλειψη αυτή, καθώς με καλή συνεργασία με τους ήδη υπηρετούντες νευρολόγους τα δημόσια νοσηλευτήρια παρέχουν και στον τομέα αυτό υψηλού επιπέδου υπηρεσίες", σημειώνει.

Μεταξύ άλλων θεωρεί πως ο αριθμός των κλινών (4) είναι πολύ μικρός για τον όγκο των νευρολογικών περιστατικών, ειδικά από τη στιγμή που θα είναι η μόνη Νευρολογική Κλινική σε παγκύπρια βάση και ότι η έναρξη λειτουργίας μιας κλινικής με αριθμό κλινών κατά πολύ μικρότερο από τις πραγματικές ανάγκες ενδεχομένως να δημιουργήσει πολύ μεγαλύτερα προβλήματα στην πράξη.

Στις προτάσεις της η ΠΑΣΕΣΙ εισηγείται μεταξύ άλλων να ξεκινήσει μια νέα κλινική, ανεξάρτητη από την Παθολογική, που θα καλύπτει όλη την Κύπρο και ο αριθμός των κλινών να ξεκαθαρίσει από την αρχή, με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα καταγραφής και να ανοίξουν νέες κλίνες στο ΓΝ Λευκωσίας.

Επίσης να γίνουν άμεσα οι κατάλληλες κινήσεις για τη στελέχωση της Νευρολογικής Κλινικής και την εκπόνηση κανονισμών λειτουργίας αυτής, ούτως ώστε να μπορεί να λειτουργήσει ως αυτόνομη κλινική και να εφημερεύει από την αρχή. Θεωρεί ακόμη πως τόσο ο αριθμός των νευρολόγων, όσο και το καθεστώς εργασίας αυτών θα πρέπει να ξεκαθαρίσει πριν την λειτουργία της κλινικής και να έχει σημείο αναφοράς το νομικό πλαίσιο και να αποσαφηνιστούν τα καθήκοντα των υπάρχοντων νευρολόγων του δημοσίου, σε περίπτωση που επιλέξουν να μην ενταχθούν στην κλινική.


Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο ξανά προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν για συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κα τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top