ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΉ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟ: Καταθέτει ο Χάρης Γεωργιάδης

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΉ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟ: Καταθέτει ο Χάρης Γεωργιάδης

Ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για την κατάρρευση του Συνεργατισμού τήθετε την Πέμπτη (22/11) ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Η κατάθεση του κ. Γεωργιάδη θεωρείται μια από τις βασικές μαρτυρίες στην διερεύνηση για την κατάρρευση του Συνεργατισμού, αφού είναι ο πολιτικός προϊστάμενος του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο ήλεγχε τη συμμετοχή της Δημοκρατίας στην κρατικοποιημένη από το 2013 Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα.

Εξάλλου, ο κ. Γεωργιάδης δέχθηκε κριτική τόσο από την Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, όσο και από τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ο οποίος επέκρινε εκ νέου χθες τον ΥΠΟΙΚ για τους χειρισμούς του στο θέμα του Συνεργατισμού.

Η κατάθεση του Υπουργού Οικονομικών αναμένεται να είναι μαραθώνια. Αρχίζει στις 09:00 το πρωί και θα πραγματοποιηθεί σε δύο σκέλη, με το δεύτερο μέρος να αρχίζει στις 14:30.

Σημειώνεται πως δεν έχει γίνει γνωστό αν ο κ. Γεωργιάδης θα παρουσιαστεί ενώπιον της Επιτροπής και για δεύτερη κατάθεση, αφού ο εβδομαδιαίος προγραμματισμός της Ερευνητικής τον οποίο δημοσιεύει, λήγει την Πέμπτη (22/11) χωρίς να υπάρχει άλλη προγραμματισμένη συνεδρία.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Στον Λίβανο την Τετάρτη – Αναμένονται συγκεκριμένες ανακοινώσεις για ενέργεια – Στην ατζέντα και η Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ

ΠτΔ: Στον Λίβανο την Τετάρτη – Αναμένονται συγκεκριμένες ανακοινώσεις για ενέργεια – Στην ατζέντα και η Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί αύριο το πρωί για τον Λίβανο κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου κ. Τζοζέφ Αούν, για μια επίσκεψη ιδιαίτερης σημασίας, σε μια περίοδο, όπου η συνεργασία, η αμοιβαία εμπιστοσύνη και η σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα.