Τα δύο μέτρα και δύο σταθμά της διεθνούς κοινότητας ήγειρε σε αξιωματούχους του Κ.Κ. Κούβας ο Συλλούρης."/>
Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports Socialista lifenewscy ARJ Radio

Συλλούρης: 'Δύο μέτρα και δύο σταθμά εφαρμόζει η διεθνής κοινότητα στο Κυπριακό'

21.11.2018
18:00
Πολιτική

Τα δύο μέτρα και δύο σταθμά της διεθνούς κοινότητας ήγειρε σε αξιωματούχους του Κ.Κ. Κούβας ο Συλλούρης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρης Συλλούρης σε συνάντηση που είχε με τον Υποδιευθυντή του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας Juan Carlos Marsan Aguilera και τη Λειτουργό του Τμήματος Belkys Lay Rodrñiguez, μιλώντας για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, αναφέρθηκε στα δύο μέτρα και δύο σταθμά που εφαρμόζονται από τη διεθνή κοινότητα, γεγονός που, όπως τόνισε, συμβάλλει στην απουσία προόδου στις διαπραγματεύσεις.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Βουλής, κατά τη συνάντηση επαναβεβαιώθηκαν εκατέρωθεν οι άριστοι δεσμοί που συνδέουν την Κύπρο και την Κούβα. Ο Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την εκτίμησή του για τη σταθερή στάση αρχών της Κούβας για δίκαιη και βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος.
 
Ο κ. Marsan Aguilera υπογράμμισε τους διαχρονικά φιλικούς δεσμούς που συνδέουν την Κούβα και την Κύπρο και επανέλαβε την πάγια θέση της χώρας του σε ότι αφορά στο Κυπριακό.

Στη συνέχεια, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Βουλής για την πορεία της συνταγματικής μεταρρύθμισης στην Κούβα, καθώς και για τη διαμόρφωση των σχέσεων της χώρας με τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και συζητήθηκαν θέματα διεθνούς συνεργασίας στους τομείς του εμπορίου, του τουρισμού και της υγείας.

Από ΚΥΠΕ