ΚΟΣΜΟΣ

Μεταχειρισμένα ρούχα, δώρα από ανακυκλώσιμα υλικά προτιμούν για δώρα Χριστουγέννων στη Σουηδία

Μεταχειρισμένα ρούχα, δώρα από ανακυκλώσιμα υλικά προτιμούν για δώρα Χριστουγέννων στη Σουηδία

Για πρώτη φορά εδώ και τρεις δεκαετίες στη Σουηδία στην κορυφή της λίστας των επιθυμιών για δώρα Χριστουγέννων βρίσκονται προϊόντα από ανακυκλώσιμα υλικά.

 
Το σουηδικό ινστιτούτο HUI που ερευνά τα τελευταία 31 χρόνια τις επιθυμίες για χριστουγεννιάτικα δώρα, ανέφερε ότι τα πλέον περιζήτητα δώρα για τα φετινά Χριστούγεννα είναι ανακυκλώσιμα προϊόντα, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο SVT.
 
Μεταξύ άλλων: Μεταχειρισμένα ενδύματα και ρούχα που είναι φτιαγμένα από ανακυκλώσιμα υλικά. "Η αειφόρος κατανάλωση είναι σήμερα σε μεγάλη ζήτηση", τόνισε η αντιπρόεδρος του ινστιτούτου, λμα Χέρνελ στο SVT. Το HUI υπογράμμισε ότι αυτού του είδους η αλλαγή στις επιθυμίες για χριστουγεννιάτικα δώρα ακτινοβολεί το ενδιαφέρον των καταναλωτών προς τις αειφόρες εναλλακτικές λύσεις.
 
"Η δύναμη των καταναλωτών, η κλιματική αλλαγή και η περιορισμένη πρόσβαση σε πρώτες ύλες ανάγκασαν μια ολόκληρη βιομηχανία να ξεκινήσει να σκέφτεται πως θα εργαστεί σε ένα πιο κυκλικό σύστημα, όπου τα υλικά των ρούχων μας χρησιμοποιούνται περισσότερες από μια φορά", υπογράμμισε το ινστιτούτο στο δελτίο Τύπου του. Σύμφωνα με την Χέρνελ, τα πλέον περιζήτητα χριστουγεννιάτικα δώρα πάντα αντανακλούν το πνεύμα της εποχής. Για παράδειγμα, τα VR-γυαλιά και οι ρομποτικές ηλεκτρικές σκούπες ακτινοβολούσαν το ενδιαφέρον προς την ρομποτική και την επαυξημένη πραγματικότητα πριν από λίγα χρόνια.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top