Ο ελληνικός στρατός εδώ και τρεις μήνες δεν περνά από Ίμια, μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο İHA

Ο ελληνικός στρατός εδώ και τρεις μήνες δεν περνά από Ίμια, μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο İHA

Εδώ και τρεις περίπου μήνες ο ελληνικός στρατός δεν περνά από την περιοχή των Ιμίων εξαιτίας της τουρκικής στρατιωτικής βάσης στο νησί Τσαβούς, σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο IHA.


Σύμφωνα με την είδηση με τίτλο «Ο τουρκικός στρατός δεν επιτρέπει στον ελληνικό στρατό να περάσει», που μεταδίδει το πρακτορείο, «αφότου εγκαταστάθηκε στρατιωτική βάση στο νησί Τσαβούς, που βρίσκεται σε απόσταση 1,5 μιλίου από τις βραχονησίδες Ίμια, οι Έλληνες στρατιώτες δεν μπορούν πλέον να παραβιάζουν τα τουρκικά χωρικά ύδατα». Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, που επικαλείται, οι Έλληνες στρατιώτες εδώ και τρεις μήνες δεν περνούν από την περιοχή και παρακολουθούν μόνο τις βραχονησίδες Ίμια από την Καλόλιμνο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: ΗΠΑ και Ισραήλ επιτέθηκαν στο Ιράν – Για τραγωδία με 51 νεκρές μαθήτριες από βόμβες σε δημοτικό μιλά η Τεχεράνη

LIVE: ΗΠΑ και Ισραήλ επιτέθηκαν στο Ιράν – Για τραγωδία με 51 νεκρές μαθήτριες από βόμβες σε δημοτικό μιλά η Τεχεράνη

Αναφορές για έκρηξη που ακούστηκε στην πρωτεύουσα του Ιράν, την Τεχεράνη, αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ επικαλούμενα μαρτυρίες αυτοπτών, την ίδια ώρα σειρήνες ήχησαν στο Ισραήλ, καθώς οι αρχές προειδοποίησαν για «την πιθανότητα εκτόξευσης πυραύλων». Λίγη ώρα αργότερα το Ισραήλ ανακοίνωσε προληπτικό πλήγμα κατά του Ιράν, ενώ όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΕΤnews στο Τελ Αβίβ, Γιώργος Σιδέρης ο Υπουργός Άμυνας Ίσραελ Κατζ κήρυξε ειδική και άμεση κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλη τη χώρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE