ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ: Προκαλεί ίλιγγο ο «θησαυρός» που πιθανόν να κρύβει η γεώτρηση στη «Δελφύνη»- VIDEO

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ: Προκαλεί ίλιγγο ο «θησαυρός» που πιθανόν να κρύβει η γεώτρηση στη «Δελφύνη»- VIDEO

Η γεώτρηση του κολοσσού της Exxon-Mobil στο στόχο «Δελφύνη» του οικοπέδου 10 της κυπριακής ΑΟΖ βρίσκεται σε εξέλιξη, στα πολύ αρχικά στάδια βέβαια, ωστόσο έχει ήδη ξεκινήσει η φημολογία και οι εκτιμήσεις γύρω από το κοίτασμα και τα οικονομικά οφέλη από την ύπαρξη σημαντικών ποσοτήτων φυσικού αερίου.

Επιμέλεια: Στέλιος Στυλιανού

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR το βράδυ της Δευτέρας 19/11 που επικαλείται ειδικούς, ο στόχος «Δελφύνη» αναμένεται να αποκαλύψει ένα υπεργιγαντιαίο κοίτασμα φυσικού αερίου, η αξία του οποίου προκαλεί ίλιγγο.

Ο Δρ. Ηλίας Κονοφάγος εκτιμά πως η αξία του κοιτάσματος θα μπορούσε να φτάσει στο επίπεδο των 250.000.000.000 (250 δισεκατομμυρίων) ευρώ, με τις πιθανότητες να βρεθεί φυσικό αέριο να είναι αυξημένες σε σχέση με το κοίτασμα «Καλυψώ» στο οικόπεδο 6.

Φιλοξενούνται παράλληλα και δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Πρόδρομου Προδρόμου ο οποίος ανέφερε: «Υπάρχουν ήδη  διαπιστωμένα κοιτάσματα. Υπάρχουν προσδοκίες  γι’ αυτή τη συγκεκριμένη γεώτρηση που γίνεται τώρα, γιατί οι μελέτες έχουν δείξει ότι πιθανώς να υπάρχουν σημαντικά κοιτάσματα. Φυσικά, όλα αυτά πρέπει να επιβεβαιωθούν. Δεν μπορεί κανείς να στηριχθεί σε προβλέψεις»

Αυτό μάλιστα που ενισχύει τις ελπίδες και τις εκτιμήσεις για ένα «μυθικό κοίτασμα» (όπως το παρουσιάζει το ρεπορτάζ των συναδέλφων στην Ελλάδα) είναι και η εμπλοκή της Αμερικανικής Εxxon-Mobil η οποία θεωρούν, ότι δεν «τρυπά» για να ανακαλύψει μικρού ή μεσαίου μεγέθους κοίτασματα, ειδικά σε μια περιοχή που δεν υπάρχει σταθερότητα, με τα προβλήματα που δημιουργεί η Τουρκία τα τελευταία χρόνια να είναι γνωστά.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Τι αναφέρει η Αστυνομία

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Πάφο - Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο» και με χιλιάδες ευρώ στην κατοχή του

Εντοπισμός ανθρώπινου ποδιού: Φαίνεται να ανήκει σε άνδρα και να ξεβράστηκε από τη θάλασσα - Επαναρχίζουν οι έρευνες

Ανάλυση Guardian: Η επόμενη δύσκολη μέρα για το Ιράν μετά τον θάνατο του Ραϊσί



Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Εντοπίστηκε η σορός του προέδρου του Ιράν, Εμπραίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν αλλά και των υπόλοιπων επιβαινόντων στο ελικόπτερο Bell 212 που συνετρίβη την Κυριακή (19/5).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top