ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΕΝΕΙΑ: 'Είναι δικά μας' είπε ο Τούρκος αξιωματικός των καταδρομών στον οικογενειάρχη Ε/κ γεωργό - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ&VIDEO

ΔΕΝΕΙΑ: 'Είναι δικά μας' είπε ο Τούρκος αξιωματικός των καταδρομών στον οικογενειάρχη Ε/κ γεωργό - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ&VIDEO

Δύσκολη η κατάσταση για τους αγρότες στην ακριτική Δένεια της επαρχίας Λευκωσίας, αφού λόγω των τουρκικών προκλήσεων, κινδυνεύει το οικογενειακό τους εισόδημα.

Του Χρίστου Ζήνωνος

Όπως ανέφερε στο ThemaOnline ένας εκ των αγροτών, πατέρας δύο παιδιών, το οικογενειακό τους εισόδημα βασίζεται στα σιτηρά που καλλιεργούν στα χωράφια στη Δένεια τα τελευταία χρόνια.

Έτσι λοιπόν, με την κατάσταση ως έχει, απειλείται το εισόδημα τους, τη στιγμή που τα Ηνωμένα Έθνη φαίνονται αδύναμα να βοηθήσουν την κατάσταση, αφού όπως μας ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής, αυτό που τους συμβουλεύουν μετά από κάθε τουρκική παρενόχληση, είναι να αποχωρήσουν από το σημείο.

Πάντως, λίγο πριν τις 10:00 το πρωί της Τρίτης (10/11), οι αγρότες επιχείρησαν να πάνε στα χωράφια τους, όταν μετά από περίπου 15 λεπτά, έφτασαν στο σημείο 7-8 Τούρκοι στρατιώτες.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο αγρότης, περιέγραψε πως ο ένας εκ των Τούρκων στρατιωτών ήταν αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων. Ο αξιωματικός είπε στον αγρότη ότι πρέπει να φύγει από το χωράφι του λέγοντας του ότι ‘είναι δικά μας’ και πως σε αντίθετη περίπτωση θα τους συλλάβουν.

Κάτοικος της περιοχής που μίλησε στην ιστοσελίδα μας, εξήγησε ότι τα τελευταία χρόνια, άρχισαν να καλλιεργούνται σιγά σιγά εκτάσεις γης απο Τούρκους ή Τουρκοκύπριους, σε απόσταση αναπνοής από τη γη που καλιεργούν οι Ελληνοκύπριοι,  υπό τις ευλογίες του κατοχικού καθεστώτος.

Ο κοινοτάρχης Δένειας, Χριστάκης Παναγιώτου ανέφερε στο ThemaOnline ότι βρίσκεται στο ακουστικό, αναμένοντας από το Υπουργείο Εξωτερικό της Δημοκρατίας τα επόμενα βήματα.

Όπως διαπίστωσε η ιστοσελίδα μας με παρουσία στον χώρο, τα Ηνωμένα Έθνη βρίσκονται σε εγρήγορση, με τακτικές περιπολίες να χτενίζουν τη περιοχή.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top