Γκουτέρες - Τσαβούσογλου συζήτησαν για το Κυπριακό

Γκουτέρες - Τσαβούσογλου  συζήτησαν για το Κυπριακό

Το Κυπριακό ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησε ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες με τον Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο περιθώριο της συνάντησης της Συμμαχίας των Πολιτισμών, που έγινε στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών.
 

Όπως ανακοίνωσε, συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ, ο Αντόνιο Γκουτέρες είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει στο περιθώριο της συνάντησης της Συμμαχίας των Πολιτισμών με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Συζήτησαν την Υεμένη, τη Συρία, το Κυπριακό, όπως και τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι», είπε ο κ. Ντουζαρίκ.

Η συνάντηση της Συμμαχίας των Πολιτισμών πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη και εκτός του ΓΓ Αντόνιο Γκουτέρες χαιρέτισαν οι συμπρόεδρος Κάρμεν Κάλβο (αναπληρώτρια Πρωθυπουργός της Ισπανίας) και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών ήδη βρίσκεται στην Ουάσιγκτον, όπου σήμερα αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Οδοφράγματα, περιβάλλον και ανταλλαγές αρχείων στην ατζέντα της τριμερούς

Οδοφράγματα, περιβάλλον και ανταλλαγές αρχείων στην ατζέντα της τριμερούς

Σε ρυθμούς τελικής προετοιμασίας για την τριμερή συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδης, του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, και Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ ΟΗΕ, Μαρίας Άνχελα Ολγκίν, στις 9 Νοεμβρίου φαίνεται να κινούνται οι τρεις πλευρές.

BEST OF TOTHEMAONLINE