ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ - ΔΕΝΕΙΑ: Διαβήματα ΥΠΕΞ για τα επεισόδια στη νεκρή ζώνη

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ - ΔΕΝΕΙΑ: Διαβήματα ΥΠΕΞ για τα επεισόδια στη νεκρή ζώνη

Το Υπουργείο Εξωτερικών προέβη σε διαβήματα προς την ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) για κάθε περιστατικό παρενόχλησης γεωργών από δυνάμεις του κατοχικού στρατού εντός της νεκρής ζώνης, στην περιοχή της Δένειας, παρακολουθεί και αξιολογεί συνεχώς την κατάσταση, και βρίσκεται για τον σκοπό αυτό σε επικοινωνία με τις τοπικές αρχές, καθώς και με την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου, Δημήτρης Σαμουήλ.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Σαμουήλ ανέφερε πως «το Υπουργείο Εξωτερικών είναι ενήμερο από την πρώτη στιγμή για τα περιστατικά παρενόχλησης γεωργών από δυνάμεις του κατοχικού στρατού, που σημειώθηκαν την περασμένη βδομάδα εντός της νεκρής ζώνης, στην περιοχή της Δένειας».

«Για το κάθε περιστατικό ξεχωριστά, το Υπουργείο προέβη σε σχετικές καταγγελίες και διαβήματα προς την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, ζητώντας την άμεση παρέμβαση της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ για την αποκατάσταση των δικαιωμάτων των γεωργών να καλλιεργούν τα κτήματά τους, καθώς και για την ασφάλειά τους», σημείωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών.

Πρόσθεσε πως «το Υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί και αξιολογεί συνεχώς την κατάσταση, και βρίσκεται για το σκοπό αυτό σε επικοινωνία με τις τοπικές αρχές, καθώς και με την ΟΥΝΦΙΚΥΠ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Συνάντηση με τριμελή αντιπροσωπεία του νεοσύστατου συνδέσμου «Η Φωνή των κτηνοτρόφων» είχε το Σάββατο ο Επικεφαλής της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση και Αναβάθμιση του Κτηνοτροφικου Τομέα και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου, Σταύρος Μαλάς, με εκπρόσωπο των κτηνοτρόφων Χριστόδουλο Χριστοδούλου να επαναλαμβάνει στο ΚΥΠΕ το αίτημά τους για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να προειδοποιεί για το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων.