ΝΕΚΡΗ ΖΩΝΗ: Προκλητικές ενέργειες του κατοχικού στρατού- Έδιωξαν Κύπριο γεωργό

ΝΕΚΡΗ ΖΩΝΗ: Προκλητικές ενέργειες του κατοχικού στρατού- Έδιωξαν Κύπριο γεωργό

Ελληνοκύπριος γεωργός εισήλθε το πρωί του Σαββάτου 17/11 στη νεκρή ζώνη στην περιοχή Δένειας, χωρίς να έχει την απαραίτητη άδεια, και η ΟΥΝΦΙΚΥΠ του ζήτησε να αποχωρήσει από την περιοχή όπως και έπραξε, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Αλίμ Σιντίκ, προσθέτοντας πως η ασφάλεια των πολιτών εντός της νεκρής ζώνης αποτελεί την πιο σημαντική προτεραιότητα της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

 
Κληθείς να σχολιάσει καταγγελίες Ελληνοκύπριων γεωργών για προκλητικές ενέργειες του τουρκικού στρατού στη νεκρή ζώνη στη Δένεια, ο κ. Σιντίκ είπε πως δεν έχει να δώσει οποιεσδήποτε λεπτομέρειες για αυτούς τους ισχυρισμούς και δεν μπορεί να τους επιβεβαιώσει, σημειώνοντας παράλληλα πως διάφορα περιστατικά λαμβάνουν χώρα στη νεκρή ζώνη.
 
Ο κ. Σιντίκ είπε ακόμη πως «ενέργειες που υπονομεύουν το στρατιωτικό στάτους κβο δεν είναι δυνατόν να επιτραπούν», προσθέτοντας πως η διατήρηση του στάτους κβο και η ασφάλεια των πολιτών στη νεκρή ζώνη παραμένει η πιο σημαντική μας προτεραιότητα».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το «Rising Lion» σέρνει στον όλεθρο τη Μέση Ανατολή – Ο μέχρι τώρα απολογισμός της σύγκρουσης Ισραήλ–Ιράν

Το «Rising Lion» σέρνει στον όλεθρο τη Μέση Ανατολή – Ο μέχρι τώρα απολογισμός της σύγκρουσης Ισραήλ–Ιράν

Οι δύο χώρες εξαπέλυσαν νέες εκατέρωθεν επιθέσεις από το Σάββατο το βράδυ μέχρι σήμερα Κυριακή, αλλά και πάλι νωρίς το απόγευμα – δημιουργώντας φόβους για γενικευμένη σύρραξη. Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η σύρραξη θα μπορούσε να τερματιστεί εύκολα, προειδοποιώντας την Τεχεράνη να μην χτυπήσει αμερικανικούς στόχους.

BEST OF TOTHEMAONLINE