Ο Βούλγαρος κίπερ έγραψε ιστορία στην Ευρώπη στο παιχνίδι κόντρα στην Εθνική Κύπρου

Ο Βούλγαρος κίπερ έγραψε ιστορία στην Ευρώπη στο παιχνίδι κόντρα στην Εθνική Κύπρου

Στο ΓΣΠ της Λευκωσίας η Κύπρος τέθηκε αντιμέτωπη το Σάββατο (16/11) με τη Βουλγαρία, για την 5η αγωνιστική του Nations League. Την εστία των Βούλγαρων υπερασπίστηκε ο Γκεόργκι Πέτκοβ, ο οποίος σε ηλικία 42 ετών, οκτώ μηνών και δύο ημερών έγινε ο γηραιότερος τερματοφύλακας ευρωπαϊκής ομάδας που υπερασπίζεται την εστία της εθνικής του σε διεθνή διοργάνωση.

Ο γκολκίπερ της Σλάβια Σόφιας, συμπαίκτης με τον τερματοφύλακα της Εθνικής Ελπίδων Αντώνη Στεργιάκη, έπαιξε και στα 90 λεπτά του ισόπαλου (1-1) αγώνα με τους Κύπριους, ενώ επίσης αξιοσημείωτο είναι ότι έπαιξε ξανά με την εθνική του για πρώτη φορά μετά το 2009.

Κατά τη διάρκεια της σεζόν ο Πέτκοβ έγινε ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία της Βουλγαρίας. «Το βλέπω ως κάτι φυσιολογικό. Δεν είναι κάτι που πρέπει να προκαλεί εντύπωση. Πάντα έλεγα ότι είμαι έτοιμος να βοηθήσω τη Βουλγαρία» ανέφερε.

Πηγή: www.sport24.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το «blame game» του Τατάρ με τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες για το κυπριακό

Το «blame game» του Τατάρ με τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες για το κυπριακό

Τρεις μήνες απομένουν ουσιαστικά μέχρι την επόμενη πενταμερή διάσκεψη για το κυπριακό, που θα διεξαχθεί στη Γενεύη και τα βήματα τα οποία έχουν γίνει μέχρι τώρα, δεν προσδίδουν καμία νότα αισιοδοξίας, το αντίθετο μάλλον, με τους δύο ηγέτες να συνεχίζουν το πήγαινε-έλα για τα όσα συμφωνήθηκαν στη Γενεύη τον περασμένο Μάρτιο, σε ότι αφορά στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.