Ο Ντόναλντ Τραμπ τιμά μετά θάνατον τον 'Ελβις Πρίσλεϊ

Ο Ντόναλντ Τραμπ τιμά μετά θάνατον τον 'Ελβις Πρίσλεϊ

Ο Ντόναλντ Τραμπ απένειμε σήμερα σε ειδική τελετή στον Λευκό Οίκο το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας 2018 σε επτά προσωπικότητες για την προσφορά τους στη χώρα.

Το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας αποτελεί την υψηλότερη τιμητική διάκριση που δίδεται σε πολίτες κάθε χρόνο για την σημαντική προσφορά τους στην ασφάλεια, στα εθνικά συμφέροντα, στην ειρήνη στον κόσμο, στην πολιτιστική ακτινοβολία των ΗΠΑ.

Στον κατάλογο των βραβευθέντων υπάρχουν τρεις προσωπικότητες που τιμώνται μετά θάνατον: ο βασιλιάς του ροκ εν ρολ 'Ελβις Πρίσλεϊ, ο παίκτης του μπέιζμπολ Τζορτζ Χέρμαν Ρουθ, γνωστός ως Μπέιμπ Ρουθ, και ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου Αντονίν Σκαλία, που πέθαναν το 1977, το 1948 και το 2016 αντίστοιχα.

Ανάμεσα στους βραβευθέντες είναι η δρ Μίριαμ 'Αντελσον, η σύζυγος του δισεκατομμυριούχου Σέλντον 'Αντελσον, ενός από τους ισχυρότερους δωρητές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, η οποία χρηματοδοτεί φιλανθρωπικούς σκοπούς, την ιατρική έρευνα, εβραικά σχολεία, οργανώσεις μνήμης του Ολοκαυτώματος, προσωπικό και βετεράνους του ισραηλινού στρατού και δράσεις για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Οι άλλοι βραβευθέντες είναι ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής της Γιούτα 'Οριν Χατς, ο πρώην δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου της Μινεσότα 'Αλαν Πέιτζ, και ο πρώην παίκτης του αμερικανικού ποδοσφαίρου Ρότζερ Στόμπακ.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται από τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, μια τραγωδία που σημάδεψε βαθιά την Κύπρο και κόστισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος. Κατά το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης τίμησε τη μνήμη τους, υπογραμμίζοντας το χρέος της Πολιτείας να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών και ζητώντας συγγνώμη για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία.

BEST OF TOTHEMAONLINE