ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Καμία απάντηση για τις νέες δηλώσεις Ερντογάν για την κυπριακή ΑΟΖ

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Καμία απάντηση για τις νέες δηλώσεις Ερντογάν για την κυπριακή ΑΟΖ

Δεν είχε κάποια νεότερη απάντηση να δώσει αναφορικά με νέες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για με τις έρευνες της ExxonMobil στην κυπριακή ΑΟΖ, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερτ. Παράλληλα, παρέπεμψε τους δημοσιογράφους στο Υπουργείο Δικαιοσύνης αναφορικά με δημοσιεύματα που φέρουν τις ΗΠΑ να εξετάζουν έκδοση του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν.

Απαντώντας στο ερώτημα – με αφορμή νέες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν αναφορικά με τις έρευνες της ExxonMobil - αν οι ΗΠΑ αναμένουν από την Τουρκία να σεβαστεί κάθε τεμάχιο της κυπριακής ΑΟΖ , η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε πως όσον αφορά την Κυπριακή αποκλειστική οικονομική ζώνη, είναι κάτι που δεν έχει ελέγξει αυτές τις πληροφορίες εδώ και αρκετό καιρό.

«Θα πρέπει να ελέγξω με τους συναδέλφους μου που καλύπτουν την Κύπρο καθημερινά και θα σας απαντήσω. Φοβάμαι ότι δεν έχω κάτι περισσότερο για εσάς σήμερα».

Με αφορμή τις απειλές Ερντογάν, ο οποίος πέραν της Ελλάδας και της Κύπρου συμπεριέλαβε και την ΕΧΧΟΝ, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έδωσε την ίδια απάντηση, λέγοντας ότι δεν θέλει να δώσει λανθασμένη πληροφόρηση.

Κληθείσα να σχολιάσει δημοσιεύματα που έφεραν τις ΗΠΑ να εξετάζουν πώς να επιστρέψουν τον ιμάμη Φετουλά Γκιουλέν στους Τούρκους, η κ. Νάουερτ είπε πως στον ενάμιση χρόνο που είναι στη θέση της εκπροσώπου, οι ΗΠΑ έχουν λάβει πολλαπλά αιτήματα από την τουρκική κυβέρνηση σχετικά με τον κ. Γκιουλέν. «Συνεχίζουμε να αξιολογούμε τα υλικά που παρουσιάζει η τουρκική κυβέρνηση ζητώντας την έκδοσή του. Το θέμα χειρίζεται εξ ολοκλήρου το Υπουργείο Δικαιοσύνης, οπότε θα έπρεπε να σας παραπέμψω στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για πληροφορίες σχετικά με αυτό».

Καθώς το δημοσίευμα συνέδεε την επιστροφή του Γκιουλέν με τις τουρκικές πιέσεις στην υπόθεση Κασόγκι, η κ. Νάουερτ είπε αυτά τα δύο θέματα είναι άσχετα.

«Έχω δει μερικές ανταποκρίσεις όπου κάποιοι προσπαθούν να συνδυάσουν ν τα δύο, τη Σαουδική Αραβία και την Τουρκία με τον Khashoggi και τον Gulen, (ενώ) δεν υπάρχει καμία σχέση».

Η εκπρόσωπος κάλεσε να κρατηθούν αυτά τα δύο θέματα χωριστά, ενώ στη βάση συζητήσεων με συναδέλφους της του Λευκού Οίκου ανέφερε ότι «ο Λευκός Οίκος δεν έχει συμμετάσχει σε οποιεσδήποτε συζητήσεις σχετικά με την έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top