ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Πλατεία Ελευθερίας: Τέρμα τα αστεία - Παραδίδεται στο κοινό

Πλατεία Ελευθερίας: Τέρμα τα αστεία - Παραδίδεται στο κοινό

Μέχρι τέλος του 2018, η Πλατεία Ελευθερίας αναμένεται ότι θα δοθεί στην διάθεση του κοινού.

Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα της συντονίστριας του έργου, Αγνή Πετρίδου, που δημοσιεύει η εφημερίδα ‘Φιλελεύθερος’: «Στην πλατεία διεξάγονται εργασίες ταυτόχρονα σε όλα τα σημεία του έργου. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στα τμήματα του έργου που βρίσκονται στο επίπεδο της πόλης, δηλαδή στη γέφυρα, στις περιμετρικές οδούς (Κ. Παντελίδη, Κ. Παλαιολόγου και Στασίνου), στο βόρειο κόμβο (άνοιγμα προς πεζόδρομους Λήδρας και Ονασαγόρου) και στο νότιο κόμβο (άνοιγμα προς Λεωφόρο Ευαγόρου). Αυτοί οι χώροι είναι εφικτό να δοθούν για χρήση στο κοινό μέχρι το τέλος του έτους».

Επιπλέον, αναφέρεται ότι, «οι εργασίες στη γέφυρα της Πλατείας Ελευθερίας βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο», ενώ όσον αφορά  την πλακόστρωση και τον ενδοδαπέδιο φωτισμό, έχουν ολοκληρωθεί και έχει αρχίσει η τοποθέτηση του δυτικού στηθαίου από ειδικό συνεργείο.

«Μόλις  ολοκληρωθεί το δυτικό στηθαίο και ελεγχθεί, η γέφυρα θα ανοίξει για εξυπηρέτηση του κοινού», σημειώνεται στο ενημερωτικό δελτίο.

Ακόμα, σημειώνεται πως: «έχει ολοκληρωθεί η πλακόστρωση του βόρειου τμήματος της πλατείας, στο άνοιγμα Λήδρας/ Ονασαγόρου, το οποίο τα Χριστούγεννα θα μπορεί να φιλοξενήσει εορταστικές εκδηλώσεις».    

Επίσης, η κα. Πετρίδου, αναφέρθηκε σε κάποιες λεπτομέρειες που απομένονται να ολοκληρωθούν στην ευρύτερη περιοχή.

Σημειώνεται ότι τα πεζοδρόμια της λεωφόρου Παλαιολόγου, από την πλατεία μέχρι την οδό Φιλοκύπρου, έχουν ολοκληρωθεί και ήδη χρησιμοποιούνται από το κοινό.

Τέλος, η κα. Πετρίδου, γνωστοποίησε ότι ο δήμος προχωρεί σε διαδικασίες προκήρυξης προσφορών για συντήρηση του έργου και για ενοικίαση των χώρων καφέ – μπαρ και καφετέριες, για να συμπληρωθούν και οι τελικές εργασίες που αφορούν το έργο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

Την ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Γιορτή της Πολύτεκνης Μάνας στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top