ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυπριακό, περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις συζήτησαν Αναστασιάδης - Τρουντό

Κυπριακό, περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις συζήτησαν Αναστασιάδης - Τρουντό

Το Κυπριακό, περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις βρέθηκαν στο επίκεντρο σύντομης συνάντησης που είχαν τη Δευτέρα το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τρουντό.

Η  συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα επισήμων του παλιού αεροδρομίου Λάρνακας, όπου το αεροσκάφος που μεταφέρει τον Καναδό Πρωθυπουργό από τη Γαλλία, όπου βρισκόταν τις τελευταίες μέρες, στην Ασία, πραγματοποίησε ολιγόωρη στάση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, κατά τη συνάντηση «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλωσόρισε τον Καναδό Πρωθυπουργό στην Κύπρο απευθύνοντας του πρόσκληση να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο».

'Οπως αναφέρεται, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης «ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό του Καναδά για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και για τη διαδικασία που ξεκινά τώρα από τον ΓΓ του ΟΗΕ, ευχαριστώντας τον παράλληλα για τη στάση αρχών που τηρεί ο Καναδάς στο Κυπριακό. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν, επίσης, θέματα που αφορούν περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Καναδός Πρωθυπουργός, προστίθεται στην ανακοίνωση, «εξέφρασαν την κοινή βούληση των Κυβερνήσεων τους για περαιτέρω συνεργασία των δύο χωρών σε διεθνή φόρα».

Στη συνάντηση παρέστη και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία... παρέα με τη σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Επιβραδύνεται η αύξηση της τιμής του καφέ στην ΕΕ – Τι ισχύει για την Κύπρο

Κύπρια επαγγελματίας Feng Shui μιλά στο «Τ»: Τα μυστικά για την καλή ενέργεια και εκείνοι που «αναγκάστηκαν» να αλλάξουν σπίτι

Πόσο κοστίζει μία νύχτα στο πιο πολυτελές ξενοδοχείο του κόσμου

Σοκ στην Ελλάδα από τον αιφνίδιο θάνατο 23χρονης - Ξύπνησε με δύσπνοια και κατέρρευσε

Προκαλεί ο Ερντογάν την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων: Ξεσηκωθήκαμε ενάντια στην εχθρική κατοχή



Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Όσο πλησιάζουμε στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, τα κόμματα βρίσκονται σε διάταξη μάχης για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Με κινήσεις εντυπωσιασμού και δηλώσεις, οι ηγεσίες των κομμάτων τρέχουν στη μάχη των ευρωεκλογών έχοντας ως πρώτιστο μέλημα τους, τη συσπείρωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top