ΠΑΦΟΣ- ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ: Άμεση κινητοποίηση από ξηρά και αέρα- Τέσσερις εστίες φωτιάς

ΠΑΦΟΣ- ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ: Άμεση κινητοποίηση από ξηρά και αέρα- Τέσσερις εστίες φωτιάς

Υπό έλεγχο τέθηκε γύρω στις 12:30 το μεσημέρι της Κυριακής, φωτιά που ξέσπασε μια ώρα νωρίτερα, στο χωριό Λάρα της Πάφου.

Μιλώντας στο ThemaOnline ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών, Χαράλαμπος Αλεξάνδρου, ανέφερε ότι η φωτιά που ξέσπασε γύρω στις 11 τέθηκε υπό έλεγχο στις 12:30.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, επιχείρησαν τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα, 15 μέλη του Τμήματος Δασών, ένας εκσκαφέας καθώς και τα δύο πτητικά πυροσβεστικά μέσα που έχει μισθώσει η Κυπριακή Δημοκρατία.

Η πυρκαγιά, παρά την έγκαιρη κινητοποίηση του Τμήματος Δασών και Πυροσβεστικής, έκαψε περίπου 5 εκτάρια με θαμνώδη βλάστηση.

Πάντως, στην επαρχία Πάφου, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέας Κεττής, μια εκ των 3 πυρκαγιών στην περιοχή Αρόδων έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο ενώ  έχει κατακάψει τρία δεκάρια, ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση.

Σε άλλα δύο μέτωπα στις Αρόδες γίνεται προσπάθεια για κατάσβεση τους, σύμφωνα με τον κ. Κεττή.

*Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Μάριος Καρογιάν συγκαλεί τα συλλογικά όργανα: Ενημέρωση για την «πρόταση» Νικόλα και ανακοίνωση της απόφασής του, για υποψηφιότητα στις βουλευτικές

Ο Μάριος Καρογιάν συγκαλεί τα συλλογικά όργανα: Ενημέρωση για την «πρόταση» Νικόλα και ανακοίνωση της απόφασής του, για υποψηφιότητα στις βουλευτικές

Η πολιτική κινητικότητα που προέκυψε από τις δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλου, περί «τεράστιου περιθωρίου συνεργασίας» με τη ΔΗΠΑ, έχει προκαλέσει σημαντικές εντάσεις και αλυσιδωτές αντιδράσεις στον κεντρώο χώρο.