ΓΑΛΛΙΑ: Μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιστρατεύονται κατά της φοροδιαφυγής

ΓΑΛΛΙΑ: Μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιστρατεύονται κατά της φοροδιαφυγής

Η γαλλική Εφορία θα αρχίσει στις αρχές του 2019 να ψάχνει τους λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος μάχης κατά της φοροαποφυγής, δήλωσε ο υπουργός Προϋπολογισμού Ζεράλ Νταρμανέν στην εβδομαδιαία οικονομική τηλεοπτική εκπομπή Capital.

Η ιδέα είναι να εντοπίζονται φορολογικές απάτες μέσω της ανάλυσης δημόσια διαθέσιμων δεδομένων τα οποία υπάρχουν σε ατομικούς λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δήλωσε ο Νταρμανέν, σύμφωνα με αποσπάσματα της εκπομπής που θα μεταδοθεί αύριο Κυριακή (11/11).

"Η Εφορία θα μπορεί να βλέπει αν έχετε πολλές φωτογραφίες σας με πολυτελές αυτοκίνητο ενώ δεν έχετε τα μέσα για να διαθέτετε τέτοιο αυτοκίνητο, τότε ίσως να σας το δάνεισε ο εξάδελφος ή η φιλενάδα σας ... ή ίσως πάλι όχι", λέει ο Νταρμανέν.

Το μέτρο αυτό περιλαμβάνεται σ' έναν νόμο που θέσπισε η Γαλλία τον περασμένο μήνα με στόχο να ενισχυθούν οι δυνατότητες των αρχών να καταπολεμούν τη φορολογική απάτη και να επιτραπεί η ευρύτερη χρήση δεδομένων από το νντερνετ για την ενίσχυση των φορολογικών ελέγχων.

Από ΚΥΠΕ

*Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το «Rising Lion» σέρνει στον όλεθρο τη Μέση Ανατολή – Ο μέχρι τώρα απολογισμός της σύγκρουσης Ισραήλ–Ιράν

Το «Rising Lion» σέρνει στον όλεθρο τη Μέση Ανατολή – Ο μέχρι τώρα απολογισμός της σύγκρουσης Ισραήλ–Ιράν

Οι δύο χώρες εξαπέλυσαν νέες εκατέρωθεν επιθέσεις από το Σάββατο το βράδυ μέχρι σήμερα Κυριακή, αλλά και πάλι νωρίς το απόγευμα – δημιουργώντας φόβους για γενικευμένη σύρραξη. Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η σύρραξη θα μπορούσε να τερματιστεί εύκολα, προειδοποιώντας την Τεχεράνη να μην χτυπήσει αμερικανικούς στόχους.

BEST OF TOTHEMAONLINE