Ρωσικές εταιρείας υψηλής τεχνολογίας έτοιμες να δραστηριοποιηθούν στην Σερβία

Ρωσικές εταιρείας υψηλής τεχνολογίας έτοιμες να δραστηριοποιηθούν στην Σερβία

Οι ρωσικές εταιρείες Rostec, Roskosmos και Rosatom, (που είναι εταιρείες υψηλής τεχνολογίας) εξετάζουν το ενδεχόμενο να επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους στην Σερβία, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Γιούρι Μπορίσοφ, από το Βελιγράδι, όπου συναντήθηκε με τον Σέρβο υπουργό Εξωτερικών Ίβιτς Ντάτσιτς.

«Συζητήσαμε επίσης ζητήματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη των ρωσικών βιομηχανικής φύσεως τεχνολογιών στην επικράτεια της Σερβίας. Πολύς καλές προοπτικές διαθέτουν από αυτή την άποψη οι κρατικές μας εταιρείες Rostec, Roskosmos και Rosatom Τέτοιες ευκαιρίες διαθέτουν» δήλωσε ο Μπορίσοφ προσθέτοντας ότι «θίξαμε ζητήματα που αφορούν στην προώθηση της ρωσικής αεροπορικής βιομηχανίας και των αεροσκαφών SuperJet 100 στην σερβική αγορά».

Αναφερόμενος στην συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας, ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης είπε ότι η εταιρεία ‘Silovie mashini” συμμετέχει ενεργά στον εκσυγχρονισμό του ενεργειακού συστήματος της Σερβίας.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρικές 2028: Το παρασκήνιο ανάβει πρόωρα-Συμμαχίες υπό πίεση, εσωκομματικές ρωγμές και η μάχη που ήδη ξεκίνησε

Προεδρικές 2028: Το παρασκήνιο ανάβει πρόωρα-Συμμαχίες υπό πίεση, εσωκομματικές ρωγμές και η μάχη που ήδη ξεκίνησε

Η πολιτική σκηνή, έχει εισέλθει σε μια ιδιότυπη προεκλογική περίοδο, χωρίς επίσημη έναρξη. Κάτω από την επιφάνεια της θεσμικής κανονικότητας, τα κόμματα κινούνται ήδη με γνώμονα τις προεδρικές εκλογές του 2028, διαμορφώνοντας στρατηγικές, ανοίγοντας μέτωπα και επαναξιολογώντας συμμαχίες που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν δεδομένες.

BEST OF TOTHEMAONLINE