Ρωσικές εταιρείας υψηλής τεχνολογίας έτοιμες να δραστηριοποιηθούν στην Σερβία

Ρωσικές εταιρείας υψηλής τεχνολογίας έτοιμες να δραστηριοποιηθούν στην Σερβία

Οι ρωσικές εταιρείες Rostec, Roskosmos και Rosatom, (που είναι εταιρείες υψηλής τεχνολογίας) εξετάζουν το ενδεχόμενο να επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους στην Σερβία, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Γιούρι Μπορίσοφ, από το Βελιγράδι, όπου συναντήθηκε με τον Σέρβο υπουργό Εξωτερικών Ίβιτς Ντάτσιτς.

«Συζητήσαμε επίσης ζητήματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη των ρωσικών βιομηχανικής φύσεως τεχνολογιών στην επικράτεια της Σερβίας. Πολύς καλές προοπτικές διαθέτουν από αυτή την άποψη οι κρατικές μας εταιρείες Rostec, Roskosmos και Rosatom Τέτοιες ευκαιρίες διαθέτουν» δήλωσε ο Μπορίσοφ προσθέτοντας ότι «θίξαμε ζητήματα που αφορούν στην προώθηση της ρωσικής αεροπορικής βιομηχανίας και των αεροσκαφών SuperJet 100 στην σερβική αγορά».

Αναφερόμενος στην συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας, ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης είπε ότι η εταιρεία ‘Silovie mashini” συμμετέχει ενεργά στον εκσυγχρονισμό του ενεργειακού συστήματος της Σερβίας.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ για Κυπριακό: Τις επόμενες μέρες ευελπιστούμε να έχουμε ανακοινώσεις που θα βοηθήσουν

ΠτΔ για Κυπριακό: Τις επόμενες μέρες ευελπιστούμε να έχουμε ανακοινώσεις που θα βοηθήσουν

Έχω υποσχεθεί στον κυπριακό λαό ότι θα πράξω ό,τι είναι δυνατόν για να δημιουργηθούν οι συνθήκες επανέναρξης των συνομιλιών, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, εκφράζοντας την ελπίδα τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν κάποιες ανακοινώσεις προς αυτή την κατεύθυνση. 

BEST OF TOTHEMAONLINE