Την επέκτασή της σε 100.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο στοχεύει μέχρι το 2020 η ηλεκτρονική πλατφόρμα ηλεκτρονικής διασύνδεσης επιχειρήσεων Trade Club Alliance (TCA), η οποία πραγματοποίησε στην Αθήνα την 3η της Γενική Συνέλευση.
Την Γενική Συνέλευση φιλοξένησε στα γραφεία της η Eurobank, η οποία είναι από τα πρώτα μέλη του TCA και αποκλειστικός του εκπρόσωπος για Ελλάδα και Κύπρο. Στη συνέλευση εκπροσωπούνται 14 ισχυροί χρηματοπιστωτικοί όμιλοι μεταξύ των οποίων Banco Santander, Eurobank, Nordea, KBC, Banco BPM, IBK – Industrial Bank of Korea, Attijariwafa, SCB-SIAM Commercial Bank, Abu Dhabi Commercial Bank, Credit Agricole και άλλες.
Όπως αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου, μέχρι το τέλος του 2018 το TCA θα έχει παρουσία σε περισσότερες από 50 χώρες μέσω των 35 και πλέον θυγατρικών τραπεζών τους (Η.Π.Α., Λατινική Αμερική, Βόρεια και Δυτική Αφρική, Κίνα, Σκανδιναβία, Ασία και σημαντικό μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης). Το αμέσως επόμενο διάστημα, θα συμπεριλάβει επίσης την Άπω Ανατολή και τη Νότια Αφρική ενώ, κατά τη διάρκεια του 2019 και με τη συνεργασία επιπλέον τραπεζών που πρόκειται να συνεργαστούν με το TCA, το δίκτυο αναμένεται να επεκταθεί σε περισσότερες από 60 χώρες.
Η διαδικτυακή αυτή πλατφόρμα, στην ουσία έχει δημιουργήσει μια κοινή δεξαμενή επιχειρήσεων, προσφέροντας επιχειρηματικές ευκαιρίες, καθώς και ευκαιρίες δικτύωσης, σε όλες τις κατηγορίες του εμπορίου, ενώ το 2019 προγραμματίζεται η επέκταση και σε εταιρείες παροχής υπηρεσιών, στους τομείς του τουρισμού και τεχνολογίες τεχνολογίας.
Το TCA χρησιμοποιεί ένα ειδικό αλγόριθμο που κάνει τις διασυνδέσεις των συμμετεχόντων εταιρειών, ενώ με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης θα αποκτήσει μεγαλύτερες δυνατότητες για τη σύζευξη εταιρειών παροχής υπηρεσιών και τεχνολογίας, η οποία θεωρείται πιο σύνθετη.
Στο exportgate συμμετέχουν πάνω από 3.200 ελληνικές επιχειρήσεις, ενώ, όπως ανέφερε ο Ανώτερος Γενικός Διευθυντής της Eurobank και εκπρόσωπος του ομίλου στο TCA Μιχάλης Τσαρμπόπουλος, μέσω της Eurobank Κύπρου, συμμετέχουν 50 με 100 κυπριακές επιχειρήσεις, στόχος είναι η αύξησή τους στις 200 με 300.
Σε ομιλία του, ο Αναπληρωτής Διευθύνοντας Σύμβουλος του ομίλου, Κωνσταντίνος Βασιλείου τόνισε πως η συγκυρία της Γενικής Συνέλευσης είναι ευνοϊκή για την Ελλάδα, η οποία εξήλθε του μνημονίου.
«Η συγκυρία είναι θετική. Η επόμενη ημέρα της ελληνικής οικονομίας, μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, βρίσκει την ελληνική επιχειρηματικότητα σε μία νέα αφετηρία, με έμφαση στην ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας», ανέφερε ο κ. Βασιλείου.
Ο Γιον Μπρανιάνο Γκαβίνια, Πρόεδρος του TCA ανέφερε από την πλευρά του πως ο κύριος στόχος της πλατφόρμας είναι «να βοηθήσουμε τις εταιρείες μας να εισέλθουν σε παγκόσμιο επίπεδο», δημιουργώντας τόσο το οικοσύστημα αλλά και την διασύνδεση των εταιρειών.
Όπως είπε, το TCA ήδη μετρά 60.000 μέλη. «Αν σκεφτόμουν πού βρισκόμασταν ένα χρόνο πριν δεν θα φανταζόμουν τέτοια επιτυχία», είπε.
Σε ερώτηση για τα μεγέθη των συμφωνιών που έχουν κλείσει λόγω της πλατφόρμας, ο κ. Τσαρμπόπουλος είπε πως ήδη έχουν κλείσει έξι εμπορικές συμφωνίες, ενώ υπάρχουν 70 ενεργές συμφωνίες μεταξύ επιχειρήσεων. Σημείωσε ακόμη πως ο ρυθμός μετατροπής επιχειρηματικών επαφών σε εμπορικές συζητήσεις είναι γύρω στο 20%.
Απαντώντας στη ίδια ερώτηση, ο κ. Γκαβίνια υπογράμμισε πως το σημαντικό δεν είναι μόνο οι συναλλαγές, αλλά η γνώση που αποκτάται και η δικτύωση.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Μαθητής Δημοτικού στη Λευκωσία χτύπησε καθηγητές - Ενήμερη και η Υπουργός
• Αντίστροφη μέτρηση για το e-kalathi: Πότε θα λειτουργήσει σε δοκιμαστική μορφή
• Δύσκολες ώρες για παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας - Έφυγε από την ζωή ο πατέρας του
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις