Πώς η Eurobank αντιμετώπισε την οικονομική κρίση – Οι νέες επενδύσεις

Πώς η Eurobank αντιμετώπισε την οικονομική κρίση – Οι νέες επενδύσεις

Τις δυσκολίες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει κατά την οικονομική κρίση - και πώς κατάφερε να τις υπερπηδήσει - όπως επίσης και τις επόμενες κινήσεις της Eurobank, ανέλυσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας σε Ελλάδα και Κύπρο.

Του Μιχάλη Μενελάου

Μιλώντας σε γεύμα που παρέθεσε σε Κύπριους δημοσιογράφους το ΔΣ της Τράπεζας το βράδυ της Τρίτης 06/11 ανέφερε πως οι οποίες δυσκολίες αντιμετωπίστηκαν από αποφάσεις τις οποίες κλήθηκαν να λάβουν κατά την έναρξη της κρίσεως.

Αποφάσεις που αφορούσαν μείωση των υποκαταστημάτων, του προσωπικού, όπως και πώληση μεριδίου αγοράς που κατείχαν σε χώρες στις οποίες ήταν οικονομικά ασύμφορο, να το κρατήσουν.

Με τις πιο πάνω αποφάσεις κατάφεραν όχι μόνο να παραμείνουν «ζωντανοί» αλλά και να εξέλθουν μιας κρίσιμης στιγμής με το Διοικητικό Συμβούλιο να προϊδεάζει για τα επόμενα βήματα.

Όπως λέχθηκε η ρευστότητα και κερδοφορία της Τράπεζας είναι σημαντικότερη από τον «διατυμπανισμό» του αριθμού υποκαταστημάτων.

Πέραν τούτου η Eurobank, ετοιμάζεται για «δυναμική» επένδυση στον τομέα της τεχνολογίας, κάτι που θα βοηθήσει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των υφιστάμενων αλλά και των καινούργιων πελατών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πριν από την άφιξη του Αντόνιο Γκουτέρες: Η κρίσιμη ενημέρωση Ολγκίν στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και το νέο διπλωματικό τεστ για το Κυπριακό

Πριν από την άφιξη του Αντόνιο Γκουτέρες: Η κρίσιμη ενημέρωση Ολγκίν στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και το νέο διπλωματικό τεστ για το Κυπριακό

Λίγες μόλις ώρες πριν από την άφιξη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο, η σημερινή συνάντηση της προσωπικής του απεσταλμένης, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, αποκτά βαρύνουσα πολιτική και διπλωματική σημασία. Δεν πρόκειται για μια τυπική ενημέρωση μετά από έναν ακόμη κύκλο επαφών. Είναι η τελευταία ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων, πριν ο επικεφαλής του ΟΗΕ αναλάβει προσωπικά την προσπάθεια να διαπιστώσει αν υπάρχουν οι ελάχιστες προϋποθέσεις για να διατηρηθεί ζωντανή η προοπτική μιας νέας διαδικασίας στο Κυπριακό.