Νέα πρόσκληση Υπ. Υγείας προς ΟΑΥ και ΠΙΣ για διαβούλευση για το ΓεΣΥ

Νέα πρόσκληση Υπ. Υγείας προς ΟΑΥ και ΠΙΣ για διαβούλευση για το ΓεΣΥ

Την ικανοποίηση του εκφράζει ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου για τη δεδηλωμένη βούληση του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), ως η καθ’ ύλην αρμόδια Αρχή βάσει νόμου, να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου και να εξαντλήσει κάθε περιθώριο για διάλογο με τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο(ΠΙΣ), «ώστε εντός των χρονοδιαγραμμάτων, να βρεθούν εκείνες οι λύσεις που θα άρουν τις ανησυχίες του ιατρικού κόσμου, ώστε να προχωρήσουμε στην εφαρμογή του ΓεΣΥ».

Ο Υπουργός εξέδωσε την Πέμπτη (8/11) γραπτή δήλωση με αφορμή τη επιστολή που απέστειλε την Τετάρτη (7/11) ο ΟΑΥ μέσω της οποίας απαντά στα αιτήματα που έθεσε η Γενική Συνέλευση του ΠΙΣ στις 27 Οκτωβρίου 2018.

«Δεδομένης της πρόθεσης και των δύο πλευρών για συζήτηση», σημειώνει ο κ. Ιωάννου, «επαναλαμβάνω την πρόσκλησή μου προς τον ΠΙΣ και τον ΟΑΥ για διαβούλευση επί των θεμάτων που μπορούν να τύχουν αναπροσαρμογής, με στόχο να εξευρεθούν συγκλίσεις που να ικανοποιούν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και θα είναι προς όφελος του Κύπριου ασθενή».

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Κριτική της Λευκωσίας στις ίσες αποστάσεις και βλέμμα στις επόμενες κινήσεις του ΟΗΕ

Κυπριακό: Κριτική της Λευκωσίας στις ίσες αποστάσεις και βλέμμα στις επόμενες κινήσεις του ΟΗΕ

Σε μια χρονική συγκυρία όπου το Κυπριακό επανέρχεται, έστω δειλά, στο διεθνές προσκήνιο, η Λευκωσία στέλνει σαφή μηνύματα προς τα Ηνωμένα Έθνη, εκφράζοντας τόσο τη βούλησή της για συνέχιση της πολιτικής διαδικασίας όσο και την έντονη δυσαρέσκειά της για τη διαχρονική πρακτική τήρησης ίσων αποστάσεων. Οι πρόσφατες Εκθέσεις του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ προς το Συμβούλιο Ασφαλείας αποτέλεσαν την αφορμή για να επαναδιατυπωθεί η θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι μια τέτοια προσέγγιση δεν αποτυπώνει με ακρίβεια τις πραγματικότητες επί του εδάφους, οι οποίες πηγάζουν από τη συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή.