Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για συνάντηση με Χριστοδουλίδη: Υποστήριξη κυπριακής ιδιοκτησίας στην ΑΟΖ

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για συνάντηση με Χριστοδουλίδη: Υποστήριξη κυπριακής ιδιοκτησίας στην ΑΟΖ

Συμφώνησαν στη σημασία ενίσχυσης σχέσης ΗΠΑ-Κύπρου οι ΥΠΕΞ, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Εκδόθηκε την Τετάρτη (7/11) από το γραφείο του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ η ανακοίνωση για τη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και Νίκου Χριστοδουλίδη που έγινε την Τρίτη (6/11).

Η γραπτή δήλωση αναφέρει «ότι οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν ότι είναι σημαντικό να ενισχυθεί η σχέση ΗΠΑ- Κυπριακής Δημοκρατίας και χαιρέτισαν την υπογραφή από τον Υπουργό Εξωτερικών Χριστοδουλίδη και τον Υφυπουργό Γουές Μίτσελ δήλωσης προθέσεων για την ενίσχυση και την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων ασφαλείας».

Επισημαίνεται ότι «η δήλωση προθέσεων θα προωθήσει τα κοινά συμφέροντα στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, στην ενίσχυση της ασφάλειας στη θάλασσα και στα σύνορα και στην προώθηση της περιφερειακής ασφάλειας».

Ο κ. Πομπέο «επιβεβαίωσε τη μακρόχρονη αμερικανική πολιτική για τους πόρους στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας και είπε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να υποστηρίζουν τις κυπριακής ιδιοκτησίας προσπάθειες που διεξάγονται με τη διευκόλυνση του ΟΗΕ για την επανένωση του νησιού σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, που θα ωφελήσει όλους τους Κυπρίους».

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πούτιν – Νετανιάχου: Ο λόγος που φοβούνται την ειρήνη και τι παιχνίδι παίζουν στον Τραμπ

Πούτιν – Νετανιάχου: Ο λόγος που φοβούνται την ειρήνη και τι παιχνίδι παίζουν στον Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ, πριν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ για δεύτερη φορά είχε καυχηθεί ότι μπορεί να «επιλύσει τον πόλεμο σε 24 ώρες». Και αυτόν (τον πόλεμο) που μαίνεται στην Ουκρανία από τον Φεβρουάριο του 2022 και αυτόν στη Γάζα που ξεκίνησε για πολλοστή φορά τον Οκτώβριο του 2023.

BEST OF TOTHEMAONLINE