Χίλια οκτακόσια τριάντα παράπονα υποβλήθηκαν φέτος στο Γραφείο Επιτρόπου Διοικήσεως.
Χίλια οκτακόσια τριάντα (1830) παράπονα υποβλήθηκαν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου φέτος στο Γραφείο Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το Γραφείο εξέτασε φέτος χίλια εξακόσια ενενήντα επτά (1697) μέσα στα οποία συμπεριλαμβάνονται και εκκρεμούντα παράπονα που είχαν υποβληθεί περασμένα έτη.
Αυτό ανέφερε η Επίτροπος Μαρία Στυλιανού Λοττίδη μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής κατά την εξέταση του προϋπολογισμού του Γραφείου της. Όπως είπε, απαντώντας σε ερωτήματα Βουλευτών, από αυτά τα 1830 παράπονα τα 1707 αφορούν τον βασικό κορμό των υποθέσεων που εξετάζει το Γραφείο της, όπως για παράδειγμα θέματα οικονομικής υφής, κοινωνικής ασφάλισης, υπαλληλικών σχέσεων, σχέσεις κράτους-πολίτη και λοιπά.
Επίσης, μέσα σε αυτά τα παράπονα περιλαμβάνονται 87 που αφορούν τον ανεξάρτητο μηχανισμό για τα άτομα με αναπηρίες και 13 που αφορούσαν θέματα ίσης μεταχείρισης ανδρών γυναικών.
Από τα παράπονα που εξετάστηκαν, αξιολογήθηκαν ως αβάσιμα τα 380 ενώ υπήρξαν 124 παρεμβάσεις του Γραφείου για τις οποίες ικανοποιήθηκαν οι απαιτήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Παράλληλα, δέκα παρεμβάσεις δεν ικανοποιήθηκαν καθώς υπήρξε τελικά η τεκμηρίωση πως δεν υπήρξε παραβίαση.
Η κ. Λοττίδη είπε πως φέτος, μέχρι το τέλος του Οκτώβρη, η Επιτροπή ολοκλήρωσε 21 εκθέσεις, ενώ μέχρι το τέλος του έτους ο αριθμός αυτών των εκθέσεων αναμένεται να φθάσει τις 30. Οι εκθέσεις, όπως εξήγησε η Επίτροπος, είναι το τελευταίο στάδιο στο οποίο προχωρεί το Γραφείο της, μετά την εξέταση των υποθέσεων.
Απαντώντας στο γιατί δεν έχουν υποβληθεί οι εκθέσεις του 2015 και 2016, η κ. Λοττίδη είπε πως οι εκθέσεις αυτές αφορούν έτη που δεν βρισκόταν η ίδια στη θέση της Επιτρόπου και πως η ίδια δεν μπορεί να υποβάλει μια έκθεση για την οποία δεν μπορεί να λογοδοτήσει. Κάλεσε τους Βουλευτές που ζήτησαν τις εκθέσεις αυτές καθώς και τους λόγους που δεν κατατέθηκαν, να αποταθούν στην προκάτοχο της.
Όσον αφορά τον Προϋπολογισμό, το συνολικό ποσό του Γραφείου για το 2019 ανέρχεται σε €1.994.544 και παρουσιάζει μια αύξηση της τάξης του 3% και συγκεκριμένα €60.283. Η αύξηση αυτή οφείλεται στην παραχώρηση προσαυξήσεων και τιμαριθμικού επιδόματος στους υπαλλήλους, στην αύξηση κατά 8 χιλιάδες των λειτουργικών εξόδων, στην αύξηση κατά 17 χιλιάδες στην ασφάλιση και φρούρηση του κτηρίων, σε 4 χιλιάδες για ενημερωτικές εκστρατείες και σε 5,4 χιλιάδες σε συνέδρια και σεμινάρια.
Από ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Απόφαση-Σοκ από το Ηνωμένο Βασίλειο: Με ηλεκτρονική Visa η είσοδος στη χώρα
• Τέσσερα πράγματα που ποτέ δεν πρέπει να αναζητήσεις στην Google - Ο λόγος
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις