ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ: Δύο πειθαρχικές διαδικασίες από Τράπεζα Κύπρου και πρώην Λαϊκή εναντίον Ν. Χατζηγιάννη

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ: Δύο πειθαρχικές διαδικασίες από Τράπεζα Κύπρου και πρώην Λαϊκή εναντίον Ν. Χατζηγιάννη

Τις δύο πειθαρχικές διαδικασίες που αφορούν τον πρώην Γενικό Διευθυντή της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας (ΣΚΤ) ανέδειξε η Ερευνητική Επιτροπή για τη διερεύνηση της κατάρρευσης του Συνεργατισμού, κατά τη ακροαματική διαδικασία της Τρίτης (6/11) στην οποία κατέθετε ο κ. Νικόλας Χατζηγιάννης.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γεώργιος Αρέστη ρώτησε τον κ. Χατζηγιάννη για τις δύο διαδικασίες για τις οποίες ο κ. Χατζηγιάννης θεώρησε ότι δεν επιβλήθηκε οποιαδήποτε ποινή.

Η πρώτη, σύμφωνα με επιστολή από την Τράπεζα Κύπρου, που κατείχε ο κ. Αρέστη, αφορούσε την πρώην Λαϊκή, όπου εργοδοτείτο ο κ. Χατζηγιάννης και εντός του 2011, όπως αναφέρεται, παρενόχλησε διαιτητή για ποδοσφαιρικό αγώνα από το τηλέφωνο του γραφείου του και του επιβλήθηκε προφορική επίπληξη. Ο κ. Χατζηγιάννης ανέφερε ότι δεν ενημερώθηκε ότι υπήρξε πειθαρχική Επιτροπή από την Λαϊκή Τράπεζα.

Η δεύτερη πειθαρχική διαδικασία αφορά πληρωμές που επέτρεψε ο κ. Χατζηγιάννης να γίνουν σε δικηγορικό γραφείο, ύψους 301.200 ευρώ στις 4.4.2013 και ενώ η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου (ΚΤΚ) απαγόρευε να γίνουν πληρωμές. Επίσης δεν απέτρεψε πληρωμή επιταγών της ίδιας εταιρείας αξίας περίπου 6000 ευρώ. Η διαδικασία δεν προχώρησε αφού στις 16 Ιουλίου του 2013 ο κ. Χατζηγιάννης υπέβαλε αίτηση για το σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης.

Ο κ. Χατζηγιάννης δεν αρνήθηκε ότι υπήρξε το όλο περιστατικό, αλλά όπως είπε, δεν επιβλήθηκε ποινή για αυτό. Πρόσθεσε ότι παρά τα περιστατικά για τα οποία ενημερώθηκε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ο ίδιος εγκρίθηκε με τη διαδικασία καταλληλότητας του fit and proper με την υπογραφή του ίδιου του Διοικητή της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ενώ όπως είπε ήταν υπό διαρκή αξιολόγηση από την ΕΚΤ μέχρι το 2018.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης και Έρχιουρμαν στο Δικοινοτικό Φεστιβάλ Ειρήνης - «Μήνυμα ειρήνης και συνύπαρξης» - Δείτε φωτογραφίες

Χριστοδουλίδης και Έρχιουρμαν στο Δικοινοτικό Φεστιβάλ Ειρήνης - «Μήνυμα ειρήνης και συνύπαρξης» - Δείτε φωτογραφίες

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 19:00 το 6ο Δικοινοτικό Φεστιβάλ Ειρήνης στην Πύλα, με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Τουφάν Ερχιουρμάν. Η κοινή τους παρουσία στο φεστιβάλ είχε συμφωνηθεί κατά την τελευταία συνάντησή τους.

BEST OF TOTHEMAONLINE