ΠΑΦΟΣ: Χειροπέδες σε ηλικιωμένο και 42χρονο επιχειρηματία για όπλα - Δεν απαντούν στους ανακριτές

ΠΑΦΟΣ: Χειροπέδες σε ηλικιωμένο και 42χρονο επιχειρηματία για όπλα - Δεν απαντούν στους ανακριτές

Στη σύλληψη δύο προσώπων, ηλικίας 81 και 42 ετών, προχώρησε η Αστυνομία Πάφου σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση ανεύρεσης πυρομαχικών, οπλισμού και εκρηκτικού μηχανισμού.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 21:00 το βράδυ της Δευτέρας (5/11) συνελήφθη 81χρονος από την Πάφο εναντίον του οποίου προέκυψε επιστημονική μαρτυρία ότι συνδέεται με δύο υποθέσεις ανεύρεσης πυρομαχικών οπλισμού και εκρηκτικού μηχανισμού.

Συγκεκριμένα, το 2011 ανευρέθηκε σε εγκαταλειμμένο χωριό στο διαμέρισμα Κελοκεδάρων ποσότητα οπλισμού G3, περίστροφο και πυρομαχικά.

Το 2014 τον Ιούνιο επίσης ανευρέθηκε σε ανοικτό χώρο στην περιοχή Γιουνιβέρσαλ ένας εκρηκτικός μηχανισμός.

Τα ανευρεθέντα είχαν παραληφθεί από την Αστυνομία και στάλθηκαν για περαιτέρω εξετάσεις με βάση τις οποίες συνδέθηκε, όπως αναφέρει η Αστυνομία, ο 81χρονος και με τις δύο υποθέσεις.

Για την πρώτη υπόθεση του 2011 με την ανεύρεση των πυρομαχικών προέκυψε μαρτυρία εναντίον 42χρονου επιχειρηματία, επίσης από την Πάφο, ο οποίος συνελήφθη στις 03:00 τα ξημερώματα της Τρίτης (6/11).

Τα δύο πρόσωπα μεταφέρθηκαν στα Γραφεία του ΤΑΕ Πάφου.

Ανακρινόμενοι αρνούνται οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση, δεν συνεργάζονται με την Αστυνομία και δεν απαντούν στις ερωτήσεις των ανακριτών.

Το ΤΑΕ Πάφου διερευνά την υπόθεση.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η ώρα των πολιτικών αποφάσεων για το Κυπριακό - Έρχεται η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Μηδαμινές οι προσδοκίες

Η ώρα των πολιτικών αποφάσεων για το Κυπριακό - Έρχεται η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Μηδαμινές οι προσδοκίες

Στην Κύπρο θα βρίσκεται εντός των επόμενων ημερών η Μαρία Άνχελα Ολγκίν, η οποία πιάνει αμέσως δουλειά, σε μια προσπάθεια, για ένα ουσιαστικό διάλογο με τις δύο πλευρές, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια δυναμική, μέχρι την επόμενη πενταμερή διάσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιούλιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE