ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από την αντιτρομοκρατική των Κύπριων κομάντο - Οι λεβέντες μας σε δράση

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από την αντιτρομοκρατική των Κύπριων κομάντο - Οι λεβέντες μας σε δράση

Συνεκπαίδευση Εθνικής Φρουράς με Δυνάμεις Άμυνας του Ισραήλ στην Κύπρο. Δείτε φωτογραφίες όπως της δημοσιεύσε η Εθνική Φρουρά.

Από την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου έως την Πέμπτη 01 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκαν στρατιωτικές ασκήσεις «ΙΑΣΩΝ -2018» και «ΝΙΚΟΚΛΗΣ-ΔΑΥΙΔ-2018» με τη συμμετοχή Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων καθώς επίσης επίγειων και εναέριων μέσων της Κύπρου και του Ισραήλ, στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας.

Οι ασκήσεις οι οποίες διεξήχθηκαν εντός του FIR Λευκωσίας και σε μεγάλο τμήμα του χερσαίου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας εξέτασαν πολλαπλά εκπαιδευτικά αντικείμενα από τα οποία εξήχθησαν σημαντικά συμπεράσματα.

Ειδικότερα κατά την άσκηση «ΙΑΣΩΝ -2018» έγινε συνεκπαίδευση του προσωπικού της ΕΦ και της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών στον τομέα των αεροπορικών επιχειρήσεων, ενώ κατά την άσκηση «NIKOKΛΗΣ-ΔΑΥΙΔ 2018», πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση των Ειδικών Δυνάμεων των δύο χωρών στον τομέα της εξάσκησης στη μάχη σε άγνωστο και δύσβατο - ποικιλόμορφο έδαφος, με ταυτόχρονη λειτουργία του Συστήματος Διοίκησης Ελέγχου και Πληροφοριών.

Στο πλαίσιο της ανωτέρω εκπαίδευσης ο Διοικητής των Χερσαίων Δυνάμεων του Ισραήλ Υποστράτηγος Yacov (Kobi) Barak επισκέφθηκε από κοινού με τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Ηλία Λεοντάρη τα ασκούμενα τμήματα, όπου και παρακολούθησαν μέρος των στρατιωτικών ασκήσεων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top