Η Κίνα διαβεβαιώνει ότι είναι διατεθειμένη να επιλύσει την εμπορική διένεξη με τις ΗΠΑ

Η Κίνα διαβεβαιώνει ότι είναι διατεθειμένη να επιλύσει την εμπορική διένεξη με τις ΗΠΑ

Η Κίνα είναι διατεθειμένη να επιλύσει τα ζητήματα που προκαλούν την εμπορική διένεξη με τις ΗΠΑ μέσω συνομιλιών που θα χαρακτηρίζονται από αμοιβαίο σεβασμό και θα γίνουν με όρους ισοτιμίας, διαβεβαίωσε ο Ουάνγκ Μπινγκνάν, υφυπουργός Εμπορίου της χώρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα στο Πεκίνο.

Το Πεκίνο θέλει να προωθήσει την υγιή και σταθερή ανάπτυξη των διμερών σχέσεων, συμπλήρωσε ο υφυπουργός Εμπορίου της Κίνας, δύο ημέρες έπειτα από μια τηλεφωνική συνδιάλεξη των προέδρων Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ κατά την οποία έγινε, σύμφωνα με τον πρώτο, μια «πολύ καλή συζήτηση» για τα ζητήματα του εμπορίου.

Οι ΗΠΑ και η Κίνα ενεπλάκησαν τους τελευταίους μήνες σε ανελέητο εμπορικό πόλεμο, ανταλλάσσοντας ομοβροντίες πρόσθετων τελωνειακών δασμών στα προϊόντα η μια της άλλης, γεγονός που ήγειρε ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία.

Aπό ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Το Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στον Λίβανο, «παραβίασαν την εκεχειρία» λέει η Χεζμπολάχ και απαντά με ρουκέτες

LIVE: Το Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στον Λίβανο, «παραβίασαν την εκεχειρία» λέει η Χεζμπολάχ και απαντά με ρουκέτες

Ενώ οι ΗΠΑ και το Ιράν προετοιμάζονται για συνομιλίες στο Πακιστάν, το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει τον Λίβανο, όπου στις επιθέσεις της Τετάρτης σκοτώθηκαν πάνω από 300 άνθρωποι, ανάμεσά τους 33 παιδιά. Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, οι Ιρανοί διαπραγματευτές έφτασαν στο Ισλαμαμπάντ. Δείτε όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE