Ενισχύεται η στήριξη στη Συμφωνία των Πρεσπών σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ εκτιμούν τα Σκόπια

Ενισχύεται η στήριξη στη Συμφωνία των Πρεσπών σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ εκτιμούν τα Σκόπια

Την εκτίμηση ότι η στήριξη στη Συμφωνία των Πρεσπών ενισχύεται τόσο στην ΠΓΔΜ όσο και στην Ελλάδα, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, Μπουγιάρ Οσμάνι, ο οποίος επισκέπτεται αύριο την Αθήνα, όπου θα συναντηθεί με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο.

 
"Θα συζητήσουμε για τη σημαντική υποστήριξη της Ελλάδας, καθώς η χώρα αυτή γίνεται ήδη στρατηγικός μας εταίρος. Υπήρξε μία ταραχώδης περίοδος, τόσο εδώ όσο και στην Ελλάδα, ωστόσο πιστεύω ότι η επιβεβαίωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στις δύο χώρες έχει λάβει μία φυσιολογική πορεία και ακόμη ευρύτερη υποστήριξη, ενώ η όλη διαδικασία (υλοποίησης της συμφωνίας) δεν απειλείται διόλου στην Ελλάδα, παρά τις καθημερινές πολιτικές αντιπαραθέσεις" ανέφερε σήμερα ο Μπουγιάρ Οσμάνι.
 
Όπως επισήμανε, η Ελλάδα, με την ολοκλήρωση της υλοποίησης της Συμφωνίας των Πρεσπών, δεσμεύθηκε ότι θα υποστηρίξει σθεναρά την ενσωμάτωση της χώρας του στους ευρωατλαντικούς θεσμούς.
 
"Αυτό επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι η Ελλάδα και ο τέως Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ήταν από τους ισχυρότερους υποστηρικτές στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τον περασμένο Ιούνιο, προκειμένου η "Μακεδονία" να λάβει ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων" σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE