ΚΥΠΡΟΣ- ΕΜΠΟΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΩΝ: Ακούστηκαν οι διαμαρτυρίες της Αστυνομία- Ειδική ομάδα αποφασίζει

ΚΥΠΡΟΣ- ΕΜΠΟΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΩΝ: Ακούστηκαν οι διαμαρτυρίες της Αστυνομία- Ειδική ομάδα αποφασίζει

Τα βρήκαν Αστυνομία και Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, στο θέμα αναγνώρισης θυμάτων εμπορίας προσώπων, μετά την απόφαση για σύσταση πολυθεματικής ομάδας.

Σε σύσκεψη που έγινε την Τρίτη (30/10), σύμφωνα με την εφημερίδα ‘Φιλελεύθερος’, έλαβαν μέρος οι υπουργοί Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και εργασίας, αποφασίστηκε όπως συσταθεί πολυθεματική ομάδα, στην οποία το υποψήφιο θύμα εμπορίας, θα παραπέμπεται για να διαπιστωθεί εάν πρόκειται όντως για θύμα ή όχι.

Συμμετοχή στην ομάδα, εκτός από μέλος της Αστυνομίας, θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας και του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ το Γραφείο Ευημερίας θα φροντίζει να εξευρίσκει χώρο διαμονής στο πιθανό θύμα, μέχρι η ειδική ομάδα να αποφασίσει αν πρόκειται για θύμα εμπορίας.

Όπως εξηγεί το δημοσίευμα του ‘Φ’, η σχετική νομοθεσία μέχρι τώρα, προνοεί ότι οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας αναλαμβάνουν να κρίνουν αν ένα πρόσωπο πληροί τις προϋποθέσεις ώστε να αναγνωριστεί ως θύμα, με την Αστυνομία όμως το τελευταίο διάστημα να επιφορτίζεται με αυτή την διαδικασία, κάτι για το οποίο έγιναν και σχετικές διαμαρτυρίες, που είχαν ως αποτέλεσμα την συνεδρία της Τρίτης (30/10).

*Η φωτογραφία είναι αρχείου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Τα βλέμματα στη Μέση Ανατολή: Ταχεία η κλιμάκωση της σύγκρουσης Ιράν και Ισραήλ

Live: Τα βλέμματα στη Μέση Ανατολή: Ταχεία η κλιμάκωση της σύγκρουσης Ιράν και Ισραήλ

Κλιμακώνεται η σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν. Τελ Αβίβ και Τεχεράνη ανταλλάσσουν επιθέσεις. Μετά την ομοβροντία πυραύλων που εξαπέλυσε το Ιράν σε στόχους σε ολόκληρο το Ισραήλ, το Τελ Αβίβ ισχυρίζεται πως έχει τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης και ότι κατέστρεψε το 1/3 των εκτοξευτών πυραύλων του Ιράν. Οι ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ έχουν προκαλέσει τον θάνατο 24 ανθρώπων από την Παρασκευή και τον τραυματισμό πάνω από 380, ωστόσο σε αυτόν τον αριθμό δεν έχουν προστεθεί οι τραυματίες από τα πλήγματα που έγιναν το βράδυ της Κυριακής. Τουλάχιστον 224 είναι οι νεκροί και 1.277 οι τραυματίες στο Ιράν από τις ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με το ιρανικό υπουργείο Υγείας. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 20 παιδιά. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE