ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ: Τους προειδοποίησε το Τμήμα Εργασίας - Θα σήκωνε ελικόπτερο η Πυροσβεστική - VIDEO

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ: Τους προειδοποίησε το Τμήμα Εργασίας - Θα σήκωνε ελικόπτερο η Πυροσβεστική - VIDEO

Η απουσία εξωτερικού ανελκυστήρα, στην ανεγειρόμενη πολυώροφη οικοδομή, παρά την επισήμανση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας, καθυστέρησε σημαντικά την μεταφορά του τραυματία, μετά το εργατικό ατύχημα στην Λεμεσό την Τρίτη (30/10).

Μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ ‘ Πρώτη ενημέρωση’ το πρωί της Τετάρτης (31/10), ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, ανέφερε ότι θα έπρεπε να υπάρχει εξωτερικός ανελκυστήρας, για μεταφορά του προσωπικού και υλικών με ασφάλεια ο οποίος να λειτουργεί με ηλεκτρικό ρεύμα και να διαθέτει εναλλακτικά ηλεκτρογεννήτρια.

Όπως εξήγησε ο κ. Τράγκολας, εάν υπήρχε ο ανελκυστήρας, η μεταφορά του τραυματία θα γινόταν σε μερικά λεπτά, αντί αυτού όμως, η Πυροσβεστική αντιμετώπισε πρόβλημα στην χρήση ειδικής πλατφόρμας, αφού δεν υπήρχε ο κατάλληλος χώρος.

'Ο υπεύθυνος της επιχείρησης έδρασε βάση των δεδομένων’ είπε ο κ. Τράγκολας, που στη συνέχεια αναφέρθηκε στα τρία σενάρια που εξετάζονταν. Tην μεταφορά του τραυματία με ελικόπτερο, αλλά λόγω ανέμων θα ήταν επικίνδυνο ή την μεταφορά εσωτερικά του κτηρίου, κάτι που θα χρειαζόταν χρόνος.

Τελικά, το σενάριο που τέθηκε σε εφαρμογή ήταν να γίνει η μεταφορά του εργάτη με ανυψωτικό γερανό που ήταν στον χώρο της οικοδομής, αφού πρώτα επιβεβαιώθηκε μέσω λειτουργού του Τμήματος Εργασίας καταλληλόλητα του γερανού.

Ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής, τόνισε πως μια εβδομάδα πριν το ατύχημα, το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, έθεσε το θέμα της απουσίας του ανελκυστήρα.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

 

Επιμέλεια Χρίστος Ζήνωνος

*Φωτογραφία από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

Τη δέσμευσή του για μια λύση στη βάση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως ορίζεται στα αντίστοιχα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τις τελετές επίδοσης διαπιστευτηρίων Πρέσβεων ξένων χωρών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top