Η Κομισιόν ζητά από την Ιταλία να εξηγήσει για ποιο λόγο δεν μειώνεται το δημόσιο χρέος της

Η Κομισιόν ζητά από την Ιταλία να εξηγήσει για ποιο λόγο δεν μειώνεται το δημόσιο χρέος της

Ο υπεύθυνος της διεύθυνσης οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάρκο Μπούτι, με επιστολή του προς την Ιταλία, ζητά από την Κυβέρνηση της Ρώμης να εξηγήσει για ποιο λόγο δεν μειώνεται, όπως έχει προγραμματιστεί, το δημόσιο χρέος.


Η επιστολή απευθύνεται προς τον Υπουργό Οικονομικών, Τζοβάννι Τρία, ο οποίος έκανε γνωστή και την είδηση. Ο Μπούτι ζητά από την Ιταλία να απαντήσει μέχρι τις 13 Νοεμβρίου, όταν λήγει και η διορία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την Ρώμη, για "διόρθωση" των προβλέψεων του νέου προϋπολογισμού, σε ότι αφορά το έλλειμμα και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

"Διόρθωση" η οποία θεωρείται δεδομένο, πλέον, ότι δεν θα υπάρξει, κάτι που θα ανοίξει τον δρόμο στην διαδικασία επιβολής κυρώσεων σε βάρος της κυβερνητικής συμμαχίας Λέγκας και Πέντε Αστέρων.

Η ιταλική Κυβέρνηση έκανε γνωστό, πάντως, ότι παρόμοιες επιστολές με την αποψινή είχαν αποσταλεί και στις προηγούμενες κυβερνήσεις, και ότι η απάντηση πρόκειται να είναι έτοιμη εντός της προβλεπόμενης ημερομηνίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει  αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE