Υπουργείο Οικονομικών: Φέρτε τα λλία τζιαί αφήστε τα πολλά…

Υπουργείο Οικονομικών: Φέρτε τα λλία τζιαί αφήστε τα πολλά…

Ανοικτό παράθυρο φοροδιαφυγής για το Υπουργείο Οικονομικών η μη υποχρεωτική υποβολή φορολογικής δήλωσης.

 

Του Χαράλαμπου Ζάκου

Πρόβλημα η μη υποβολή φορολογικής δήλωσης βιοπαλαιστών για το Υπουργείο και όχι ο τρόπος που μεγαλοεπιχειρηματίες ξεγλιστρούν, σύμφωνα με τα όσα εξάγονται από τα λεγόμενα του υπουργού κατά την παρουσίαση του προϋπολογισμού για το 2019 στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Χάρης Γεωργιάδης, η μη υποχρεωτική υποβολή φορολογικής δήλωσης αφήνει ανοικτό παράθυρο για φοροδιαφυγή.

Φοροδιαφυγή κάποιων εκατοντάδων ή στη χειρότερη των περιπτώσεων χιλιάδων ευρώ, τα οποία όμως φαντάζουν ως αμελητέα μπροστά στα ανείσπρακτα εκατομμύρια επιχειρηματιών που το κράτος είτε δεν βρήκε τρόπο να εισπράξει, έστω και αν υπάρχουν τα στοιχεία, είτε παραγράφηκαν λόγω κωλυσιεργίας των αρμοδίων Οργάνων.

Αν και κανείς δεν υπονοεί ότι θα πρέπει να γίνεται ανεκτή η φοροδιαφυγή, έστω και για μηδαμινά πόσα, ταυτόχρονα δεν μπορούμε όμως να προωθούμε μέτρα τα οποία χαϊδεύουν απλά το πρόβλημα και δεν το επιλύνουν.  

Ναι μεν «φασούλι - φασούλι γεμίζει το σακούλι», αλλά ποιος λογικός άνθρωπος θα «κυνηγούσε» το φασούλι πρώτα και όχι το γεμάτο σακούλι;

ΥΓ: Όπως έγραψε και ο Getty, «αν μπορείς να μετράς τα λεφτά σου, δεν είσαι πραγματικά πλούσιος» και ως συνήθως οι φοροφυγάδες που γλιτώνουν στην Κύπρο κ. Υπουργέ είναι αυτοί που δεν μπορούν να τα μετρήσουν για να συμπληρώσουν τη φορολογική τους δήλωση…

Πηγή: BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Νέα επίσκεψη στις ΗΠΑ στα τέλη Νοεμβρίου με στόχο την τεχνολογία και τις επενδύσεις – «Η Κύπρος αλλάζει»

ΠτΔ: Νέα επίσκεψη στις ΗΠΑ στα τέλη Νοεμβρίου με στόχο την τεχνολογία και τις επενδύσεις – «Η Κύπρος αλλάζει»

Eπιδίωξή μας είναι να μετατρέπουμε τις διεθνείς επαφές σε συνεργασίες, επενδύσεις και πραγματικές ευκαιρίες για την Κύπρο αναφέρει σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο Προέδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης ανακοινώνοντας τη συμμετοχή της χώρας στο Plug and Play Silicon Valley Winter Summit, με επικεφαλής τον Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής και με την ενεργό παρουσία του Cyprus Catalyst, καθώς και τη μετάβασή του ιδίου και πάλι στις ΗΠΑ στο τέλος Νοεμβρίου για ενίσχυση αυτής της δυναμικής.

BEST OF TOTHEMAONLINE