Δημόσια διαβούλευση ΟΑΥ για κανονισμούς ΓΕΣΥ για εργαστήρια και φαρμακοποιούς

Δημόσια διαβούλευση ΟΑΥ για κανονισμούς ΓΕΣΥ για εργαστήρια και φαρμακοποιούς

Δημόσια διαβούλευση πραγματοποιεί ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) για τα Σχέδια Κανονισμών για το ΓεΣΥ που αφορούν πρώτον στα εργαστήρια, και δεύτερον στους φαρμακοποιούς, στα φαρμακευτικά προϊόντα, τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα και τα υγειονομικά είδη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του ΟΑΥ σκοποί των κανονισμών για τα εργαστήρια είναι μεταξύ άλλων ο καθορισμός των παρεχόμενων υπηρεσιών φροντίδας υγείας από εργαστήρια, εξαιρουμένων εκείνων που διενεργούνται στα πλαίσια ενδονοσοκομειακής φροντίδας υγείας, των ελάχιστων απαιτήσεων για την παροχή υπηρεσιών φροντίδας υγείας, της αμοιβής, της διαδικασίας εγγραφής στο Σύστημα, της σύναψης σύμβασης με τον Οργανισμό, και της τήρησης αρχείου από τα εργαστήρια.

Για τα υπόλοιπα, αποτελεί σκοπός των κανονισμών, μεταξύ άλλων, ο καθορισμός των παρεχόμενων υπηρεσιών φροντίδας υγείας από φαρμακοποιούς εξαιρουμένης της ενδονοσοκομειακής φροντίδας υγείας, των ελάχιστων απαιτήσεων για την παροχή υπηρεσιών φροντίδας υγείας, της αμοιβής, της διαδικασίας εγγραφής στο Σύστημα, της σύναψης σύμβασης με τον Οργανισμό, της τήρησης αρχείου και των άλλων υποχρεώσεων των φαρμακοποιών.

Γραπτές απόψεις, σχόλια, εισηγήσεις ή/και παρατηρήσεις, μπορούν να αποσταλούν μέχρι τις 16 Νοεμβρίου 2018 στη διεύθυνση Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας, Τ.Θ. 26765, 1641 Λευκωσία ή μέσω τηλεομοιότυπου στον αριθμό 22 875021 ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [email protected].

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Το μήνυμα Κωνσταντίνου Κόμπου - Το παιχνίδι εντυπώσεων και οι κόκκινες γραμμές

Κυπριακό: Το μήνυμα Κωνσταντίνου Κόμπου - Το παιχνίδι εντυπώσεων και οι κόκκινες γραμμές

Σε μια περίοδο όπου οι ισορροπίες στο Κυπριακό παραμένουν εύθραυστες, η Λευκωσία επιχειρεί να κρατήσει τη διαδικασία εντός θεσμικού πλαισίου και να αποτρέψει ερμηνείες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέα αδιέξοδα. Η δημόσια τοποθέτηση του Υπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Κόμπου απέναντι στις πρόσφατες δηλώσεις της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρίας Άνχελα Ολγκίν, αποτελεί σαφή μήνυμα προς όλα τα μέρη: το Κυπριακό δεν κινείται με ερμηνείες ούτε με αποσπασματικές ερμηνείες δηλώσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE