Συνάντηση Χριστόφια - Λαβρόφ: Λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας

Συνάντηση Χριστόφια - Λαβρόφ: Λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας

Συνάντηση – γεύμα τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Δημήτρη Χριστόφια, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ. Σεργκέι Λαβρόφ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ. Σεργκέι Λαβρόφ, παρέθεσε την Δευτέρα (29/10), στις μία μετά το μεσημέρι, γεύμα στον τέως Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ. Λαβρόφ, επαναβεβαίωσε τη θέση αρχών της Ρωσίας σε ό,τι αφορά στη λύση του Κυπριακού, για λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, στη βάση των ψηφισμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Επαναβεβαιώθηκαν οι διαχρονικές, φιλικότατες προσωπικές σχέσεις των δύο ανδρών, αλλά και οι σταθερές θέσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας για εξεύρεση λύσης στο κυπριακό πρόβλημα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Τη θέση πως η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στην επίτευξη προόδου στο Κυπριακό καθώς διαθέτει τα εργαλεία να καταδείξει τα οφέλη της λύσης στην Τουρκία, εξέφρασε, την Πέμπτη, ο Προέδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά το γεύμα εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο οποίο συμμετείχε, για τελευταία φορά πριν τη λήξη της θητείας του ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Εξάλλου, σε παρέμβασή του αργότερα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και σε συζήτηση που πρέπει να ανοίξει μετά το τέλος του πολέμου για το καθεστώς των Βρτανικών Βάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE