Συνάντηση Πούτιν - Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη

Συνάντηση Πούτιν - Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συναντάται στην Κωνσταντινούπολη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πριν από την διεξαγωγή της τετραμερούς διάσκεψης για την Συρία, όπως μεταδίδει ανταποκριτής του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Sputnik.

Ο πρόεδρος Πούτιν έφτασε στην Κωνσταντινούπολη νωρίτερα σήμερα, ενώ η διάσκεψη μεταξύ των τεσσάρων ηγετών αναμένεται να αρχίσει, αφού προηγηθούν διμερείς συναντήσεις.

Πρόκειται για την πρώτη διάσκεψη που θα διεξαχθεί για την Συρία, με τετραμερή σύνθεση (Ρωσία, Γαλλία, Γερμανία, Τουρκία).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Κριτική της Λευκωσίας στις ίσες αποστάσεις και βλέμμα στις επόμενες κινήσεις του ΟΗΕ

Κυπριακό: Κριτική της Λευκωσίας στις ίσες αποστάσεις και βλέμμα στις επόμενες κινήσεις του ΟΗΕ

Σε μια χρονική συγκυρία όπου το Κυπριακό επανέρχεται, έστω δειλά, στο διεθνές προσκήνιο, η Λευκωσία στέλνει σαφή μηνύματα προς τα Ηνωμένα Έθνη, εκφράζοντας τόσο τη βούλησή της για συνέχιση της πολιτικής διαδικασίας όσο και την έντονη δυσαρέσκειά της για τη διαχρονική πρακτική τήρησης ίσων αποστάσεων. Οι πρόσφατες Εκθέσεις του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ προς το Συμβούλιο Ασφαλείας αποτέλεσαν την αφορμή για να επαναδιατυπωθεί η θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι μια τέτοια προσέγγιση δεν αποτυπώνει με ακρίβεια τις πραγματικότητες επί του εδάφους, οι οποίες πηγάζουν από τη συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή.