Άμεση μεταφορά 50.000 υποθηκών από Συνεργατισμό στην Ελληνική – Έτρεχε να προλάβει το Κτηματολόγιο

Άμεση μεταφορά 50.000 υποθηκών από Συνεργατισμό στην Ελληνική – Έτρεχε να προλάβει το Κτηματολόγιο

Σε «χρόνο ρεκόρ» μετέφερε το Κτηματολόγιο 50.000 υποθήκες ακινήτων από τον Συνεργατισμό στην Ελληνική Τράπεζα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» στις 08/08 υπεβλήθη αίτημα για μεταφορά των υποθηκών από τον ένα οργανισμό στον άλλο, με τους εκπροσώπους τους να ζητούν όπως η μεταφορά πραγματοποιηθεί έως τις 03/09.

Ένα διάστημα στο οποίο αρκετοί υπάλληλοι του Κτηματολογίου έλειπαν καθώς ήταν περίοδος διακοπών.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στην εφημερίδα – και συγκεκριμένα στον συνάδελφο Βάσο Βασιλείου – ο διευθυντής του Κτηματολογίου, Ανδρέας Σωκράτους, το Τμήμα ενεργοποιήθηκε άμεσα και έγιναν πιλοτικές πράξεις μεταφοράς υποθηκών για να διαπιστωθεί κατά ποσό το σύστημα μπορεί να ανταπεξέλθει και να αντέξει την μεταβίβαση και των 50 χιλιάδων υποθηκών.

Αρχικά έγινε χειροκίνητη μεταφορά 180 υποθηκών, ανέφερε ο κ. Σωκράτους, ενώ στη συνέχεια έγινε η αυτοματοποιημένη μεταφορά των υπόλοιπων υποθηκών.

Παράλληλα, ο κ. Σωκράτους, ανέφερε πως διαμοιράστηκαν σε όλες τις επαρχίες οι υποθήκες και έγινε έλεγχος κατά ποσό τα έγγραφα ήταν πλήρη για να διεξαχθεί ομαλά η διαδικασία.

Διαδικασία η οποία ολοκληρώθηκε επιτυχώς και εντός των χρονικών πλαισίων.  

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Χρήματα σήμερα ή αίμα αύριο»: Θρίλερ στις Βρυξέλλες για τη βοήθεια στην Ουκρανία με παγωμένα ρωσικά κεφάλαια, «plan B» εάν δεν πειστεί το Βέλγιο

«Χρήματα σήμερα ή αίμα αύριο»: Θρίλερ στις Βρυξέλλες για τη βοήθεια στην Ουκρανία με παγωμένα ρωσικά κεφάλαια, «plan B» εάν δεν πειστεί το Βέλγιο

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συνεδριάζουν απόψε στις Βρυξέλλες, προσπαθώντας να βρουν κοινό βηματισμό ως προς το αν θα χρησιμοποιήσουν τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για τη χρηματοδότηση δανείου ύψους 210 δισ. ευρώ προς την Ουκρανία, σε μια διαπραγμάτευση που δοκιμάζει τη συνοχή και την αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE