Αργεντινή: Πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα κατά χιλιάδων διαδηλωτών

Αργεντινή: Πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα κατά χιλιάδων διαδηλωτών

Σε χρήση πλαστικών σφαιρών, δακρυγόνων και αντλιών νερού εναντίον διαδηλωτών προχώρησε η αστυνομία της Αργεντινής, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας χιλιάδων πολιτών για τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης για το 2019, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει μέτρα όπως μεγάλες περικοπές δαπανών, που στοχεύουν στη μείωση του δημοσίου ελλείμματος.

Χιλιάδες ακτιβιστές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Κογκρέσο, μεταξύ αυτών εκπαιδευτικοί και μέλη κοινωνικών και αριστερών οργανώσεων, για να καταγγείλουν τα μέτρα λιτότητας του προέδρου Μαουρίσιο Μάκρι.

Ορισμένοι από τους διαδηλωτές πέταξαν πέτρες, ξύλα και απορρίμματα εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας, που απάντησαν με πλαστικές σφαίρες, ενώ έστησαν μεταλλικά οδοφράγματα σε μια απόπειρα να απωθήσουν το πλήθος.

Η συνεδρίαση της ολομέλειας στο Κογκρέσο με αντικείμενο τον προϋπολογισμό ξεκίνησε πριν από το μεσημέρι. Ο Μάκρι χρειάζεται την έγκριση του προϋπολογισμού από το κοινοβούλιο για να προχωρήσει με την εφαρμογή των οικονομικών μέτρων.

ΚΥΠΕ

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Εκλογές Μαΐου με ανοιχτές πληγές στη Δικαιοσύνη – Τι σηματοδοτεί η παρέμβαση της Αννίτας Δημητρίου

Εκλογές Μαΐου με ανοιχτές πληγές στη Δικαιοσύνη – Τι σηματοδοτεί η παρέμβαση της Αννίτας Δημητρίου

Την ώρα που τα κόμματα κινούνται με πυρετώδεις ρυθμούς για να ολοκληρώσουν τα ψηφοδέλτιά τους ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Μαΐου, η κοινή γνώμη παρακολουθεί μια άλλη, πιο ανησυχητική πραγματικότητα: καταγγελίες για διαφθορά και εγκλήματα που παραμένουν ατιμώρητα, ισχυρισμοί για εμπλοκή πολιτικών προσώπων και μελών της Αστυνομίας, και ένα σύστημα θεσμών που φαίνεται να χάνει την αξιοπιστία του.

BEST OF TOTHEMAONLINE

Sunday Kristallnacht

Sunday Kristallnacht