Αίγυπτος – Μήνυμα ειρήνης και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή, από τον ΥΦΥΠΕΞ Τ. Κουΐκ

Αίγυπτος – Μήνυμα ειρήνης και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή, από τον ΥΦΥΠΕΞ Τ. Κουΐκ

Μήνυμα ειρήνης και ασφάλειας, μετέφερε σήμερα στις εκδηλώσεις μνήμης στο Ελ Αλαμέιν, ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό Τέρενς Κουΐκ, τονίζοντας στο πόσο συμβάλλει σε αυτό η τριμερής συνεργασία Κύπρου, Ελλάδος, Αιγύπτου.

 
Στις δηλώσεις του, αμέσως μετά την τελετή μνήμης στους νεκρούς πολεμιστές που αγωνίστηκαν 76 χρόνια πριν από σήμερα, ο ΥΦΥΠΕΞ Τ. Κουΐκ τόνισε συγκεκριμένα:
 
«Η Ελληνική Δημοκρατία τίμησε σήμερα τους νεκρούς μας, που πολέμησαν εδώ στην Αίγυπτο, στο Ελ Αλαμέιν. Εκ μέρους του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, μετέφερα το μήνυμα: Ποτέ ξανά πόλεμοι και ότι η Ελλάδα πάντοτε θα παλεύει για τη Δημοκρατία», είπε.

Ο κ. Κουίκ σημείωσε ότι χαιρόμαστε που είμαστε εδώ, στην Αίγυπτο, μία χώρα με την οποία μας συνδέουν πολλά. Όχι μόνον ο πολιτισμός, αλλά πραγματικά η διάθεσή μας και η πρόθεσή μας, που προκύπτει από τις διμερείς και τριμερείς συνεργασίες μας, για να επιβάλλουμε στην περιοχή την ειρήνη και την ασφάλεια.
 
«Η Αίγυπτος πραγματικά είναι ένας μεγάλος εταίρος», είπε, για προσθέσει ότι εκ  μέρους επίσης του Πρωθυπουργού και Υπουργού των Εξωτερικών, θέλω να υπενθυμίσω ότι η συνεργασία των δύο χωρών έχει μπροστά της μόνον λαμπρό μέλλον».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας αν θέλει να έχει ένα γεωστρατηγικό ρόλο και να ενισχύσει την γεωστρατηγική αυτονομία της, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την άφιξή του στην άτυπη σύνοδο των 27 ηγετών των κρατών μελών στο Μέγαρο Εγκμόντ στις Βρυξέλλες, τονίζοντας πως αν και η άμυνα είναι ευθύνη των κρατών μελών, «υπάρχει κοινό ευρωπαϊκό συμφέρον» και πως θεωρεί πως σήμερα θα μπει η βάση για τα επόμενα βήματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE