ΚΥΠΡΟΣ: Ζητούν κρατικές λιμουζίνες άνω των 20 αλόγων

ΚΥΠΡΟΣ: Ζητούν κρατικές λιμουζίνες άνω των 20 αλόγων

Κατέθεσε πρόταση νόμου στην χθεσινή (19/10) Ολομέλεια της Βουλής ο αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ Γιώργος Γεωργίου.

Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» το Σάββατο (20/10), ο Βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού, κατέθεσε πρόταση νόμου για αύξηση του κυβισμού των κρατικών λιμουζίνων εξηγώντας πως έχουν χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμων και χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Όπως είπε ο κ. Γεωργίου, «η εν λόγω τροποποίηση κρίνεται αναγκαία καθότι με την ισχύουσα νομοθεσία κρίνεται, ότι δεν εξυπηρετείται ο αρχικός σκοπός για τον οποίο είχαν θεσμοθετηθεί οι σχετικοί περιορισμοί που ήταν η εξοικονόμηση κρατικών πόρων και η προστασία του περιβάλλοντος, αφού λόγω της εξέλιξης της τεχνολογίας, οχήματα με υψηλότερο κυβισμό δύναται να έχουν χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από άλλα οχήματα με χαμηλότερο κυβισμό».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Υπερασπιζόμενοι την κυριαρχία της ευρωπαϊκής ηπείρου εξασφαλίζουμε ένα ειρηνικό μέλλον»

ΠτΔ: «Υπερασπιζόμενοι την κυριαρχία της ευρωπαϊκής ηπείρου εξασφαλίζουμε ένα ειρηνικό μέλλον»

Υπερασπιζόμενοι την κυριαρχία και την ελευθερία κάθε γωνιάς της ευρωπαϊκής ηπείρου, εξασφαλίζουμε ένα ειρηνικό μέλλον, δήλωσε τη Δευτέρα ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τη διάρκεια συζήτησης που συντόνισε ο ίδιος, με τη συμμετοχή των ηγετών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ιταλίας, της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας (EPC) που πραγματοποιήθηκε στο Ερεβάν. Οι συμμετέχοντες τόνισαν την ανάγκη για περισσότερη συνεργασία και συντονισμό για την αντιμετώπιση της υπερβολική εξάρτησης σε μια σειρά από τομείς, αλλά και άλλων προκλήσεων, ενώ τόνισαν την ανάγκη για μια πιο προνοητική Ευρώπη όσον αφορά την άμυνα και την ασφάλεια, την ενέργεια και το εμπόριο.

BEST OF TOTHEMAONLINE