Ορκίζεται υπουργός Εξωτερικών ο Τσίπρας

Ορκίζεται υπουργός Εξωτερικών ο Τσίπρας

Το πρωί του Σαββάτου 20 Οκτωβρίου, στις 10.30 π.μ., αναμένεται να ορκιστεί ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ως Υπουργός Εξωτερικών.

Η ορκωμοσία του κ. Τσίπρα θα τελεστεί με πολιτικό όρκο, ενώπιον του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου.

Εν συνεχεία, στις 11.00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης-παραλαβής του χαρτοφυλακίου του Υπουργείου Εξωτερικών, όπου ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον κ. Κοτζιά, μετά την παραίτηση του τελευταίου.

Αναφορικά με την 9σέλιδη επιστολή που απέστειλε ο κ. Κοτζιάς προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό, με θέμα την παραίτησή του, ο κ. Τσίπρας δήλωσε από τις Βρυξέλλες ότι δεν προτίθεται να δημοσιοποιήσει το συγκεκριμένο κείμενο, καθώς πρόκειται για μια επιστολή η οποία φέρει την ένδειξη «αυστηρά προσωπικό».

 «Δεν συνηθίζω να δημοσιοποιώ επιστολές που απευθύνονται σε εμένα ως αυστηρά προσωπικές και δεν θα το κάνω και τώρα με την επιστολή Κοτζιά. Για εμένα το θέμα έχει λήξει και δεν θα δώσω συνέχεια», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη ζήτησε την άμεση δημοσιοποίηση της επιστολής παραίτησης του κ. Κοτζιά, ώστε να καταστούν ενήμεροι οι Έλληνες πολίτες για το τι έχει συμβεί. Η κ. Σπυράκη σχολίασε ως αντιφατικό το γεγονός ότι ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτηρίζει την παραίτηση του κ. Κοτζιά ακατανόητη, ενώ ο κ. Κοτζιάς ισχυρίζεται ότι έχει λόγους.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

To πρόγραμμα για τη Γενεύη - Ποιοι θα συνοδεύουν τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

To πρόγραμμα για τη Γενεύη - Ποιοι θα συνοδεύουν τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί το απόγευμα της 16ης Μαρτίου, για τη Γενεύη, όπου κατόπιν πρόσκλησης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κ. Αντόνιο Γκουτέρες, θα συμμετάσχει στη διευρυμένη Συνάντηση για το Κυπριακό που θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Μαρτίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE